преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Филмът "Бекбийт" превърнат в пиеса

   Филмът за ранните години на Бийтълс - "Бекбийт", ще се играе в театрите във Великобритания, след като беше адаптиран като пиеса.

Публикувано на 05 Октомври 2009
Филмът
   Филмът за ранните години на Бийтълс - "Бекбийт", ще се играе в театрите във Великобритания, след като беше адаптиран като пиеса. Автор на театралната творба е Иън Софтли, който е и сценарист и режисьор на филма.

    Във фокуса на "Бекбийт" са годините на формирането на групата, когато басист на Бийтълс е Стюърт Сътклиф, който умира на 21 години от мозъчен кръвоизлив през 1962г.

    В ранния период на Бийтълс, Сътклиф се сближава с талантливата Астрид Киршер, която прави някои от eмблематичните фотографии на групата. Идеята за характерните прически на четиримата също е на Киршер.  
   "Докато правех филма, си представях и пиеса "Бекбийт", в която драматичните картини на Стю и зашеметяващите фотографии на Астрид могат да бъдат вплетени в постановката, придружени от страхотна музика на живо", каза Софтли за адаптацията. "Радвам се, че след всички тези години "Бекбийт" дебютира в театъра, и то в Шотландия, където е роден Стю".

Премиерата на новата пиеса е на 7 февруари 2010г.

Ключови думи: