преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Есенен национален младежки фестивал за авторска песен „Силата на рока”

Той ще се проведе за четвърти пореден път тази есен

Публикувано на 27 Август 2014
Есенен национален младежки фестивал за авторска песен „Силата на рока”

На 13 и 14 септември в София ще се проведе националния младежки фестивал за авторска песен „Силата на рока”. Това е неговото четвърто поредно издание, а мястото е клуб „Маймунарника” в Борисовата градина в София. Стартът е от 18 часа.

 

 Фестивалът е създаден в подкрепа на млади автори и изпълнители.

 

Идеята е да се даде шанс на млади и талантливи автори на рок песни, както и да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да  помогнат на участниците да се популяризират и да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред  жури, което е от влиятелни личности в Шоу бизнеса и Рок средите.

 

Фестивалът ще се проведе нa 13 и 14 септември 2014 г. в „Маймунарника”. Всеки ден в продължение на 5 часов концерт участниците ще имат възможността да представят своите песни на живо като пеят и свирят пред жури от 5 човека/професионалисти в жанра/ .

Също така всеки участник ще има 15 минути на разположение, за да представи и други песни от репертоара си, за да може публиката да добие по-пълна представа за изпълнителите. Журито ще си каже думата и ще даде оценки за песните и изпълненията, а и публиката ще има възможност да гласува с попълване на флаери, които ще бъдат раздавани на всеки при влизане в клуба.

На финала ще бъдат избрани победителите на 1-во,  2-ро и 3-то място и „Награда на Публиката”. Наградата за  1-во място и „Награда на Публиката” е запис на сингъл на авторска песен в професионално студио. За  2-ро и 3-то място са предвидени предметни награди. Набирането на кандидатите става с четири месечна реклама на фестивала по медии,телевизия и интернет.Избират се само 30 изпълнители или групи.Всеки от желаещите да кандидатства трябва да знае,че се свири и пее на живо,като той сам си води музиканти.Организаторите подсигуряват професионално място, сцена, апаратура, осветление и PR.

 

Условие за участие:

Всеки от желаещите да участва трябва да прати свое демо на песента с която ще се състезава в конкурса на имейл посочен от организаторите.Те ще изберат само 30 песни. Демото на песента трябва да е направено с хубаво качество. Песента ще звучи многократно на запис в клуба, преди изпълнението на живо, както и по някои медии при проявен интерес.

Ключови думи: