преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

„Ed Force One“ на Iron Maiden с повреда. Двама души са приети в болница

Възможно е новият самолет на Maiden да се нуждае от два нови двигателя

Публикувано на 13 Март 2016
„Ed Force One“ на Iron Maiden с повреда. Двама души са приети в болница

Iron Maiden тъкмо стартираха световното си турне в подкрепа на „The Book of Souls“, а бандата се радваше на новия си самолет – техния Джъмбо Джет „Ed Force One“, когато се случи нещо непредвидено. Самолетът – Боинг 747-400 – е получил сериозна повреда на летището в Сантяго, Чили, а двама работници на летището са приети в болница.

Групата може да потърси алтернативна логистика, след като стана ясно, че два от двигателите са повредени сериозно, като дори може да се наложи да бъдат закупени два нови двигателя за машината.

„Ed Force One“ е бил прикрепен към машината, която да го отведе за презареждане за полета над Андите към Кордоба, но част от механизма, който свързва двете машини е паднал. При последвал завой, самолетът реално не е можел да следва курса и се е сблъскал с наземната машина. Двама работници са отведени в болница, но от бандата обявиха, че са получили добри новини за тяхното възстановяване.

Първоначалните оценки са, че двигателите са сериозно пострадали. Или ще отнеме дълго време, за да бъдат поправени, или ще трябва да бъдат осигурени нови такива.

За щастие 20-те тона техника за концертите на бандата не са били натоварени на самолета към момента на инцидента.

Iron Maiden обявиха, че не очакват това да наруши графика им за следващите концерти, като се надяват да намерят друг самолет за превоза на бандата и техниката.

Maiden, все пак, завършиха с нещо позитивно – „…визитата ни в Чили беше огромен успех, а 58 000 фенове дойдоха на шоуто! Обичаме ви, хора!“

Ключови думи: