преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джулиет Луис с нов албум - "Terra Incognita"

След пет години, два албума, много турнета и фестивални участия, включително на Leeds Festival, Reading и Lollapalooza, Джулиет Луис е готова да покаже новия си албум - Terra Incognita, планиран за 31 август 2009.

Публикувано на 17 Юли 2009
Джулиет Луис с нов албум -
След пет години, два албума, много турнета и фестивални участия, включително на Leeds Festival, Reading и Lollapalooza, Джулиет Луис е готова да покаже новия си албум - Terra Incognita, планиран за 31 август 2009. Джулиет е решила и да заформи нова лайв банда, за да може да представи вълнуващо целия нов звук на проекта, чийто продуцент е Омар Родригес-Лопес, лидер на The Mars Volta.
"Звукът е различен от всичко, което съм правила досега, уловил е много от емоционалния ми живот и гласа ми и трябваше нова банда за него", обяснява Луис. "Terra Incognita означава непозната земя и точно там исках да се озова в музикално отношение. Китарите са по-диви и атмосферични. Груувът е мрачен и дълбок и позволява доста звукови контрасти. Отне ми пет години, за да си наточа зъбките и като артист, и като автор на музика и исках да скъсам с всички навици и да оставя парчетата да се развиват сами от прости пиано акорди и мелодии. В лицето на Омар открих продуцент, който разбра всичко това и който успя наистина да преотрие и пресъздаде музикалната ми идентичност. Този човек просто ми махна главата, на много нива. Беше много освобождаващ и радикален опит."
"Всичко, което тя чувства е тук и сега за вас," казва Омар Родригес-Лопес за записа. ,,Толкова е истинско, искрено. Това е тя. Цялата музика е вдъхновена от нея и показва точно нея."
Джулиет и Омар се срещат по време на Fuji Rock Festival в Япония през 2007 и скоро си стават близки заради общата им любов към филмите на Фелини и усещанията им за драма, визуални образи и писане на парчета. Луис е автор на повечето от общо 11 парчета вътре заедно с дългогодишния си приятел музиканта Крис Уотсън
Виж страницата на Джулиет: www.myspace.com/juliettelewis, както и видео блога й: http://www.youtube.com/watch?v=nVssYUGs-R4


Ключови думи: