преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джордж Харисън ще бъде почетен със звезден концерт

Наследството на великия музикант ще бъде уважено от музиканти от The Killers, The Flaming Lips, Cold War Kids, Black Rebel Motorcycle Club и много други

Публикувано на 05 Септември 2014
Джордж Харисън ще бъде почетен със звезден концерт

На 28 септември в Лос Анджелис ще се проведе концерт в чест на Джордж Харисън – „George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison”. Събитието в El Rey Theatre ще събере купчина музикални звезди като Уейн Койн и Стивън Дрозд от The Flaming Lips, Брит Даниел от Spoon, Брайън Уилсън, Брендън Флауърс и Марк Стормър от  The Killers, Нора Джоунс и членове на The Strokes и Weezer.

Предвидено е и участието на Cold War Kids, Black Rebel Motorcycle Club, Ан Уилсън от Heart, Дани Харисън (син на Джордж Харисън), както и членове на The Cult, Guster, Velvet Revolver и други.

Организаторите на концерта обещават още няколко специални гости да бъдат обявени в седмиците до концерта.

Всички приходи от „George Fest” ще отидат за организацията Sweet Relief, която предлага финансова подкрепа за музиканти, които се намират в затруднено положение.  

Новината за концерта идва дни след като стана ясно, че първите шест соло албума на Джордж Харисън ще бъдат преиздадени (сред тях ще има неиздавани демо версии и алтернативни версии). Бокс сетът „George Harrison: The Apple Years 1968-1975“ ще излезе на 23 септември.

Ключови думи: