преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джон Бонъм и Ларс Улрих са в Топ 10 на най-лудите барабанисти

Повод за подборката в списание "Esquire" е нов филм за Джинджър Бейкър

Публикувано на 06 Февруари 2013
Джон Бонъм и Ларс Улрих са в Топ 10 на най-лудите барабанисти

Ако някога сте се чудили кои са най-щурите барабанисти в историята на музиката, вече има отговор на този въпрос. По повод излизането на новия документален филм "Beware of Mr. Baker" за барабаниста на Cream Джинджър Бейкър, списание "Esquire" събра в подробен материал десетте най-луди в занаята. Както се оказва, освен извънземните си музикантски способности, десетимата имат други, далеч по-странни "таланти". Ето и основните моменти от материала, който публикуваме със съкращения.


1. Джинджър Бейкър
Странност: вдъхновителят на подборката за най-лудите барабанисти е окачил табела "Пазете се от г-н Бейкър" на портала на имението си в Южна Африка. Сред ексцентричните му хобита е отглеждането на понита за поло.


2. Кийт Муун
Странност: първият рок музикант в историята, който изхвърлил телевизор през прозореца на хотелска стая. Освен това имал навика да зарежда леки експлозиви в барабаните си, които детонирал в изненадващи моменти по време на концерт.

3. Джон Бонъм
Странност: освен междупланетарните 30-минутни сола на барабани по време на концерти на Led Zep, една от многото особености на Бонзо е толерантността му към алкохола. Смята се, че в деня на трагичната си и преждевременна смърт, Бонъм е изпил около 40 водки.

4. Топър Хийдън
Странност: барабанистът на The Clash и автор на най-големият им хит "Rock The Casbah" постигнал невъзможното - изхвърлен е от пънк банда за лошо поведение (!!!). По-точно заради масивна злоупотреба с наркотици. Хийдън имал отделно роуди, чиято работа била да му поднася кокаин на концертите на бандата, в паузите между песните. Отделно от това вземал и хероин.

5. Томи Лий
Странност: на практика откривател на жанра "секс клипче на знаменитости", Томи Лий също прекарва голяма част от 80-те години на 20 век забол нос в разнообразни субстанции. Най-вече "зомби прах" - коктейл от кокаин и успокоителни.

6. Ларс Улрих
Странност: да бъде Ларс Улрих.

7. Джош Фрийз
Странност: работохолизъм. Свирил с Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Guns N'Roses, Devo, Стинг, Weezer, Глен Кембъл, Дани Елфман, Майкъл Бубле и много, много други.


8. Бил Уорд
Странност: освен продължителната работа с Ози Озбърн, която сама по себе си може да бъде определена като ексцентричност, Бил Уорд има неповторима лудост. Веднъж, по време на студийна сесия на Black Sabbath със специалното участие на наркотични вещества, Тони Айоми го попитал шеговито дали може да го подпали. Уорд отговорил, че предпочита да се концентрира върху работата. След сесията обаче, барабанистът казал на Айоми, че е готов да бъде подпален. Резултатът - изгаряния трета степен и престой в болницата.

9. Тери Боцио
Странност: успява да събере един от най-чудовищните комплекти барабани в историята, наречен S.S. Bozzio. В кита влизат 36 барабани, 24 чинели и разнообразни гонгове, дайрета и перкусии.


10. Вини Пол
Странност: склонен към щуротии в бекстейдж зоните на турнетата на Pantera, които могат да си съперничат с най-добрите примери на "Jackass" жанра.

Ключови думи: