преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джой Джордисън е страдал от тежко неврологично заболяване преди раздялата със Slipknot

Той е успял да се пребори с напречен (или трансверзален) миелит

Публикувано на 15 Юни 2016
Джой Джордисън е страдал от тежко неврологично заболяване преди раздялата със Slipknot

Slipknot шокираха метъл феновете на 12 декември 2013 година с новината, че се разделят с един от основателите на групата – барабаниста Джой Джордисън. Групата не пожела да разкрие подробности за причините, а самият Джордисън настоя, че той не е напуснал бандата.

В понеделник вечерта той излезе на сцената за наградите „Golden Gods” на Metal Hammer и разкри, че е получил тежка диагноза в този период от живота си.

„Ние постигнахме много в живота, всеки един от тях (останалите членове на Slipknot), а аз им пожелавам само късмет и всичко най-добро. Това, което създадохме в мазетата на Де Мойн, Айова няма да бъде достигнато. Това е нещо, което е абсолютно непобедимо. Обичам тези хора толкова много.

Към края на кариерата ми в Slipknot аз се разболях много, много тежко. Имах една ужасна болест, наречена напречен миелит (известен и като трансверзален миелит) – загубих краката си. Не можех да свиря повече. Това е форма на множествената склероза, която не пожелавам и на най-големия си враг”, заяви Джой Джордисън.

Напречният миелит е неврологично заболяване, което причинява възпаления в гръбначния стълб, уврежда невронните вериги и притъпява електропроводимостта в централната нервна система.

Джой Джордисън стигна до сълзи, докато разказваше за личния си триумф, за своята победа над тежкото заболяване – „Стегнах се, влязох във фитнеса, започнах шибаната терапия, за да победя тази гадост. А ако аз мога, значи и вие можете. Това е най-трудното нещо, което съм правил през живота си, по-трудно от каквото и да било друго. До хората с множествена склероза, напречен миелит и всички подобни – аз съм живото доказателство, че можете да победите тази шибана гадост”.

Той благодари на феновете за подкрепата, благодари на своята любима – Аманда, след което, на фона на виковете и поздравите от страна на публиката, продължи с – „Можете да победите тази гадост, няма шега. Само заради факта, че шибаният метъл живее в сърцата ви, можете да постигнете всичко”.

Джой Джордисън се завърна с нова музика през 2016 година и то от два различни проекта - Vimic и Sinsaenum. Вече чухме някои от парчетата на Vimic, чиито дебютен албум „Open Your Omen” очакваме по-късно тази година. Sinsaenum е блек/дет метъл банда, която включва и членове на DragonForce, Mayhem и Daath, а дебютният им албум „Echoes of the Tortured” ще се появи на 29 юли.

Ключови думи: