преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джеймс Хетфийлд: „За Metallica няма отказване...докато физически не можем да го правим”

Той сподели и своето виждане за процеса по създаването на новия албум

Публикувано на 21 Декември 2015
Джеймс Хетфийлд: „За Metallica няма отказване...докато физически не можем да го правим”

Джеймс Хетфийлд намекна, че отказването не е в дневния ред на Metallica! Той сподели и своето виждане за процеса по създаването на новия албум, който наистина отнема много дълго време.

Той сподели пред вестника на фенклуба на групата „So What!”, че според него, музикантите никога не се отказват. „Те просто стават по-малко популярни. Хората си мислят, че си се отказал, но не, ти продължаваш да работиш, това е част от теб. Това е, което правиш на тази планета. Затова сме били пратени тук, вярвам в това. А ако спреш да правиш, което правиш, част от теб умира. Няма отказване. Така че, правим това, което правим, докато физически можем”, сподели Хетфийлд.

Фронтменът на Metallica допълни, че започва да се чувства стар заради променената музикална индустрия, където всичко се променя толкова бързо. Бандата, обаче, прави нещата в своя ритъм, затова и не бърза да издава нов албум, въпреки че последният - „Death Magnetic” - се появи през 2008 година.

Кърк Хамет наскоро сподели, че най-вероятно новият албум ще излезе през 2016 година, но Хетфийлд изтъкна, че групата продължава да работи по новия материал и няма дата, в която да се цели.

„Имаме един тон материал за новия албум. Прокарваме си път през него. Искаме най-доброто от най-доброто. Това е, което винаги правим. Отнема толкова време, колкото отнема. Няма да обслужваме потребителите, защото нигока не го правим. Искаме най-доброто нещо в правилното време, когато и да дойде то”, сподели още Джеймс Хетфийлд.

Ключови думи: