преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джеймс Хетфийлд обяви, че Metallica са „научили един урок” от провала на „Through the Never”

Групата загуби милиони от филма

Публикувано на 30 Ноември 2015
Джеймс Хетфийлд обяви, че Metallica са „научили един урок” от провала на „Through the Never”

Когато Metallica се готвеха да пуснат своя филм „Through the Never”, феновете бяха заинтригувани, но в същото време и объркани от неясния сюжет. Филмът се оказа катастрофална грешка от финансова гледна точка, а траш титаните загубиха милиони от собствените си пари. Джеймс Хетфийлд сподели опита, който бандата е натрупала с това.

„Много горчиво-сладък е вкусът на цялата тази филмова история. Вкарахме много пари, време и усилие в него, мислехме си, колко страхотен е той, как „уау, това е толкова уникално”, а в края на краищата се оказа провал”, каза фронтменът на Metallica. „Не беше толкова един концертен филм, нито толкова екшън драма, беше някъде по средата. Просто потъна в пукнатината, изчезна. И беше тъжно да видим това”, допълни Хетфийлд – „Начинът, по който животът е устроен в областта на забавленията, особено филмите, е две години работа стигат до една петъчна вечер. „Окей, филмът е пуснат!”. Към петък вечерта вече си наясно, каква е картинката, как филмът ще се представи в бокс офиса. Но мениджмънта каза – а аз съм съгласен с това – Холивуд е до възприятието. Холивуд е до слуховете, които се разпространяват, ако някой туитне – „Ей, филмът е велик”, това се разпространява бързо и помага. Много хора не ходят на филми заради ревюта...не разбирам твърде много”.

„Through the Never” е струвал около 20 милиона долара – без външни инвеститори. Той направи едва 3,4 милиона долара, а групата обра по-голямата част от загубите.

„Имаше моменти, когато просто бях ядосан. Бях – Какво по дяволите? Това беше глупаво”, каза още Хетфийлд – „Исках да насочвам пръст навсякъде, да обвинявам другите, хората от разпространението...или просто Холивуд – „Те са просто група мошеници, човече. Продадоха ни нещо, което знаеха, че е кофти”. Обвинявах режисьора, продуцента, кастинга...мениджмънта – „Всички го прецакахте””.

Вече с по-охладени емоции, той признава – „Всички поехме гигантски риск с това. Може би трябваше да помислим повече. Построяването на сцената (струваща 5 милиона долара), много пари отидоха в това нещо. В края на краищата е до нас. Вината е наша! Ние се съгласихме и това е. Така че научихме един урок!”.

Джеймс Хетфийлд смята, че един ден филмът ще намери своето място. „Нещата се случват с причина и може да не виждаш светлината сега, но с времето, кой знае? Може би филмът по някакъв начин ще остави своята следа в историята, а може би ние просто научихме – не го правете отново”.

Metallica в момента са там, където е мястото им – в студиото! Групата усилено работи по новия си албум, но не е ясно кога той ще се появи – през 2016 или в началото на 2017 година.

Ключови думи: