преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джей Джей Френч от Twisted Sister е претърпял операция заради рак на простатата

Това се е случило през април, а лекарите са обявили, че той е излекуван

Публикувано на 12 Юни 2018
Джей Джей Френч от Twisted Sister е претърпял операция заради рак на простатата

Китаристът на Twisted Sister Джей Джей Френч е претърпял операция по премахване на простатата преди два месеца, след като е бил диагностициран с рак седмици по-рано.

65-годишният музикант разкри подробности за борбата си с рака в интервю за подкаста „Let There Be Talk“.

„Аз съм един от оцелелите от рака на простатата. Бях диагностициран през март, оперираха ме през април и ми казаха, че съм излекуван. Наблюдават ме от 15 години, защото баща ми почина от рак на простатата. Той почина на 84. От 2004-а насам ме следят внимателно, мен и брат ми, и ние знаехме, че не е въпрос на „дали“, а „кога“. Така че, когато най-сетне се появи, трябваше да се справя с рака – проактивно. Преди седем седмици отидох в болницата и премахнах простатата си. Извадиха я и изглежда, че са махнали всичко“, сподели Френч.

Джей Джей Френч сподели също, че е изчел огромно количество материали, след което е решил да премахне простатата си, а не да се подложи на радиотерапия.

Прочутият музикант призова хората да се изследват редовно, защото ракът на простатата е един от най-често срещаните при мъжете и вторият, причиняващ смърт при мъжете. Той обаче може да бъде една от най-лечимите форми, стига да се хване наввреме.

Френч призова мъжете да си правят кръвни тестове, които могат и да не са сигурен индикатор, но помагат.

Ключови думи: