преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дует Фреди Меркюри/Майкъл Джексън влиза в новия албум на Queen

Продуцентът Уилям Орбит потвърди, че работи по новия албум на Queen с неиздавани песни на Фреди Меркюри

Публикувано на 04 Август 2014
Дует Фреди Меркюри/Майкъл Джексън влиза в новия албум на Queen

Уилям Орбит съобщи новината в Туитър, като каза: "Определено работя  с Queen. Невероятни песни. Това е всичко, което мога да кажа за сега“.

Орбит, който е продуцирал Blur, Мадона и Бритни Спиърс, съобщи през юли 2013 г., че е продуцирал дует между Меркюри и Майкъл Джексън. Сега стана ясно, че той най-вероятно ще влезе в новия албум на Queen.

Меркюри и Джексън записват три неиздавани песни по време на звукозаписните сесии за класическия албум на Джексън  "Thriller" от 1982г. Трите песни са впоследствие повторно записани, но не като Джексън/Меркюри дуети. "Victory" и "State Of Shock" са изпълнени от The Jacksons  в техния албум "Victory“ от 1984. В "State Of Shock" Мик Джагър пее вокалите на Меркюри.  Все още не е ясно коя от трите песни ще влезе в новия албум на Queen.

Китаристът на Queen Брайън Мей потвърди, че през май той и барабанистът Роджър Тейлър са работили върху албума. Вероятно той ще се казва „Queen Forever“ и се очаква да излезе преди Коледа. Мей добавя, че вокалите на Mеркюри за албума са записани през 1980г.

Новият албум на Queen  е вторият, в който се включват неиздавани вокали на Фреди Меркюри след смъртта му през 1991 година. В "Made In Heaven", издаден през 1995 г., участва басистът Джон Дийкън. Той обаче, напусна групата и няма да вземе участие в новия албум. 

През 2008г. Queen  издадоха и албума "The Cosmos Rocks", с участието на Пол Роджърс  като вокалист. Роджърс напусна през 2009 г. Победителят в American Idol Адам Ламбърт е вокалист на Queen от 2012г.

Ключови думи: