преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Dream Theater разкриха заглавието на новия си албум.

   Прогресив метъл ветераните Dream Theater обявиха името на десестия си студиен албум: ,,Black Clouds & Silver Linings".

Публикувано на 31 Март 2009
Dream Theater разкриха заглавието на новия си албум.
   Прогресив метъл ветераните Dream Theater обявиха името на десестия си студиен албум: ,,Black Clouds & Silver Linings". Записите за албума започнаха през октомври миналата година, като се очаква той да излезе на 22 Юни.

   Освен стандартната версия, ,,Black Clouds & Silver Linings" ще има лимитирано издание с три диска, включващи целия албум, диск с инструменталите на всички парчета и още един диск с 6 кавър версии, които засега се пазят в тайна.

    Шест седмици преди официалната дата Roadrunner Records ще издават по един кавър на седмица, като песните ще са достъпни единствено за даунлоуд. Обложката на албума е творение на Хю Сайм (Rush, Iron Maiden).

   Барабанистът Майк Портной и китаристът на групата Джон Петручи отново заемат продуцентския стол в албума, а Пол Нортфилд стои зад финалния микс. Dream Theater ще се впуснат в дълго  световно турне в подкрепа на ,,Black Clouds & Silver Linings" с начало в Европа през Юни, след което групата ще се пренесе зад океана за втората част на турнето Progressive Nation заедно със Zappa Plays Zappa, Pain Of Salvation и Beardfish. Съвсем скоро се очаква и видео към една от песните в албума: "A Rite of Passage".

   Ето и пълния траклист на ,,Black Clouds & Silver Linings":

1. A Nightmare to Remember
2. A Rite of Passage
3. Wither
4. The Shattered Fortress
5. The Best of Times
6. The Count of Tuscany

   Както Z-Rock вече обяви, Dream Theater ще свирят у нас на 3 Юли като част от Калиакра Рок Фест.
Ключови думи: