преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Dream Theater представиха новата песен „The Gift of Music”

Можете да видите и видеоклипа към парчето

Публикувано на 04 Декември 2015
Dream Theater представиха новата песен „The Gift of Music”

Dream Theater се завърнаха с нова музика! По-долу можете да видите и видеоклипа към песента „The Gift of Music”. Клипът показва футуристично общество, където летящи машини следят всичко, което се случва. Целият албум „The Astonishing” е концептуален, включва различни герои, някои от които бяха показани в специалния мини сайт, който групата пусна преди дни.

Дискът включва 34 песни, а за записите Dream Theater си партнират с цял оркестър, множество хорове, използвани са и доста нетрадиционни инструменти. Изявеният диригент Дейвид Кембъл е надзиравал целия процес.

Китаристът Джон Петручи сподели пред „Rolling Stone” – „Чувствахме, че идеята да направим един концептуален албум е правилна. Последният път, когато го направихме, беше преди 15 години („Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory” от 1999 г.), почувствахме, че сега е добър момент.  Знаех, че на първо място трябва да имаме една история, върху която да е базирано всичко. Исках не само да напишем концептуален албум, но и да създам цяло шоу. А за да имаме всички елементи, историята трябваше да задвижи всичко. Трябваше да имаме сюжет, сценарии, места, герои, карти. Аз съм голям фен на sci-fi и фентъзи жанровете, така че имах доста добра идея накъде искам да се насоча. Но беше въпрос на това да се гмурна вътре, да работя по това, да се връщам отново и отново, да работя по него всеки ден, докато имам нещо солидно”.

Dream Theater ще изпълняват целия „The Astonishing” на предстоящото си турне в Европа. Албумът излиза на 29 януари.

Ключови думи: