преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Днес излиза "American Soldier" на Queensrÿche.

   Днес Queensrÿche издават "American Soldier" - концептуален албум, който разказва за последствията от войната през погледа на войника, и е вдъхновен от историите на ветерани.

Публикувано на 27 Март 2009
Днес излиза
   Днес Queensrÿche издават "American Soldier" - концептуален албум, който разказва за последствията от войната през погледа на войника, и е вдъхновен от историите на ветерани.

  В процеса на подготовка и композиране на албума, фронтменът на бандата Джеф Тейт провежда множество интервюта с ветерани от различни военни конфликти по цял свят. Записите продължават над девет месеца.

  Тейт споделя: ,,Баща ми беше военен, но никога не е споделял през какво е преминал, когато е бил на служба. Мисля, че тази самовглъбеност е присъща на повечето от ветераните, което означава че голяма част от хората така и никога не разбират какво е да си войник по време на война. След като научих историите на доста войници, които са и наши фенове, нямаше как да не споделя именно техните преживявания със света. Това е албум посветен на войника, от войника."

   ,,Създаването на този албум освен вълнуващо, беше и много просвещаващо. Бях учуден колко малко са се променили нещата през различните генерации. Имах въможността да разговарям с ветеран от Виетнам и неговите спомени и опит не се различаваха от войник участвал в операцията в Сомалия, тридесет години по-късно. Най-учудващото за мен беше, че повечето войници са настроени изключително антивоенно. За мен това прави техните саможертви още по-трогателни" споделя още Джеф Тейт.

    На 16 Април 2009г. Queensrÿche стартират американско турне с концерт в родния град на бандата. По-късно през годината се очаква и световна тур обиколка.
Ключови думи: