преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Делото за „Stairway to Heaven“ може да бъде прекратено още след първия ден

Причината е, че адвокатът на ищците е показал неодобрено видео

Публикувано на 16 Юни 2016
Делото за „Stairway to Heaven“ може да бъде прекратено още след първия ден

Делото за плагиатство срещу Led Zeppelin може да бъде обявено за невалидно още след първия ден в съда. Робърт Плант и Джими Пейдж се явиха в съда в Лос Анджелис във вторник по обвиненията, че са копирали класическия китарен риф от „Stairway to Heaven“ от песента „Taurus“ от 1968 година.

„The Hollywood Reporter“ обяви, че се водят разговори за евентуално прекратяване на делото, след като адвокат на ищците е пуснал видео, което не е било одобрено предварително.

Адвокатът на Led Zeppelin Питър Андерсън е протестирал срещу видеото, а съдията е обявил, че това би могло да е „основание за прекратяване“ на делото.

Джими Пейдж декларира пред съда, че е чул песента „Taurus“ на Spirit едва преди няколко години. Той каза, че тя му е била „напълно чужда“.

Сред интересните изказвания на Пейдж пред съда беше и признанието, че не ползва Интернет: „Аз не използвам Интернет. Не съм като всички останали тук“.

Великият китарист сподели също, че е започнал да свири на китара на 12-годишна възраст, а студийни сесии прави от 17-годишна възраст. Адвокатът на обвинението Франсис Малофай коментира с думите – „Имате дарба да свирите на китара“, а отговорът на Пейдж беше „Ами, да“.

Друго любопитно признание на Джими Пейдж беше, че притежава 4 329 плочи и 5 882 компакт диска.

Ключови думи: