преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дейвид Ковърдейл: „Не позволявайте на никого да ви кара да се страхувате!“

Whitesnake отново завладяха сърцата на българската публика

Публикувано на 25 Ноември 2015
Дейвид Ковърдейл: „Не позволявайте на никого да ви кара да се страхувате!“

Концертите на Ковърдейл и Whitesnake са като лунапарк за душата. Дори Дейвид само да се появи на сцената, за да разходи поддържаното си тяло, това е достатъчно да хвърли в гореща емоция публиката. Ковърдейл обича да се къпе в любовта на българските фенове. И отвръща с любов - с усмивка, с флирт, с песни. С цветовете на българския трибагреник върху бялата си риза.

Концертът снощи баласирано поднесе композиции, влезли в „The Purple Album” и хитове на Whitesnake. Когато шоуто започва с „Burn” и завършва с „Still Of The Night”, умишлени са намеренията на дизайнера на сетлиста - да хвърли в екстаз многохилядната публика и да я носи на гребена на емоцията до самия край.

Завръщането на легендата Томи Олдридж на барабаните дава на съвремените Whitesnake солидност и печели още по-голям респект. На сцената още от 70-те години на миналия век, свирил с Black Oak Arkansas, Pat Travers Band, Ozzy Osbourne, Gary Moore, Ted Nugent и Thin Lizzy, Томи е вихър на барабаните. Немислимо е да допуснеш, че това лято навърши 65 години.

Ковърдейл отново е главният герой на спектакъла, подкрепен енергично и талантливо от доста по-младите от него – Джоел Хокстра, Реб Бийч, Майкъл Девин и Микеле Луппи. Дейвид е събрал около себе си музиканти, които не само са много добри инструменталисти, но и всички пеят прекрасно. Впрочем, на концертите на Whitesnake, публиката е пълнокръвен член на бандата. Огромният мощен хор на десетките хиляди в залата запечата и снощи легендарни моменти с „Ain't No Love in the Heart of the City“, “Mistreated“, “Soldier of Fortune“ и „Is This Love“.

Първият концерт на Whitesnake в България , на който бях, беше преди 18 години в Зимния дворец. Помня Дейвид в риза в кралско лилаво, приседнал на висок дървен стол, да пее “Rain keeps falling on my head…”, когато прокапа покрива на залата от проливния дъжд навън. Сексапил, чар и изявено чувство за хумор са характеристики на артистичната личност на музиканта. Преди години, в студиото на Z-Rock, неговият близък приятел и колега Глен Хюз ми сподели: „Дейвид е един от най-забавните хора, които познавам. И е истински джентълмен!“

Публиката го обожава. Концертите на Whitesnake сякаш сами се продават. Снощи Арена Армеец бе пълна до предел още с появата на съпорта The Dead Dasies. Те излязоха пред 15 хиляди души, аудитория, която напълно заслужават. Супергрупата, в която слушахме Ричард Фортъс, Джон Кораби, Дейвид Лоуи, Марко Мендоза, Дизи Рийд и Брайън Тиши, с радост бихме посрещнали отново на българска сцена за самостоятелен концерт.

The Dead Daisies посветиха песен на жертвите на ужасяващия терористичен акт в Париж. Ковърдейл призова от сцената: „Не позволявайте на никого да ви кара да се страхувате!“Текст: Елена Розберг

снимки: Орлин Николов/ СМЕ 

Сетлист на Whitesnake

--- Intro: My Generation (THE WHO song)

01. Burn (DEEP PURPLE cover)

02. Bаd Boys

03. Love Ain't No Stranger

04. The Gypsy (DEEP PURPLE cover)

05. Give Me All Your Love

06. You Keep on Moving (DEEP PURPLE cover)

--- Guitar Solo (Reb Beach /Joel Hoekstra)

07. Ain't No Love in the Heart of the City (Bobby "Blue" Bland cover)

08. Mistreated (DEEP PURPLE cover)

09. Harmonica Solo (Michael Devin) / You Fool No One (DEEP PURPLE cover)

--- Drum Solo (Tommy Aldridge)

10. Soldier of Fortune (DEEP PURPLE cover)

11. Is This Love

12. Fool for Your Loving

13. Here I Go Again

Бис:

14. Still of thе Night

--- Outro 1: We Wish You Well

--- Outro 2: Always Look on the Bright Side of Life (Monty Python song)Сетлист на The Dead Daiseis:--- Intro: Whole Lotta Sabbath (LED ZEPPELIN / BLACK SABBATH song)

01. Midnight Mоses (THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND cover)

02. Evil

03. Mexico

04. Hush (Joe South cover)

05. Lock 'n' Load

06. With You and I

07. Angel in Your Eyes

08. Devil Out of Time

09. Helter Skeltеr (THE BEATLES cover)

Ключови думи: