преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дейвид Бауи е бил болен от рак на черния дроб

„Blackstar” е на път да стане първият албум на музиканта, който достига първото място в САЩ

Публикувано на 13 Януари 2016
Дейвид Бауи е бил болен от рак на черния дроб

Дейвид Бауи е бил болен от рак на черния дроб, а през последните години е претърпял шест сърдечни удара. Това обявиха медиите, като се позоваха на хора от близкото му обкръжение.

Музикантът пазеше болестта си в тайна, но след смъртта му се разбра, че се е борил с рак в продължение на 18 месеца.

Преди смъртта си Бауи работеше с театралния режисьор Иво Ван Хоув по мюзикъла „Lazarus”.

„Той ми каза преди повече от година и три месеца, че има рак на черния дроб, малко след като сам е научил новината”, сподели Ван Хоув. „Вече работехме по мюзикъла, когато веднъж ме дръпна на една страна и ми сподели, че невинаги ще може да бъде наоколо заради заболяването си”.

Ван Хоув е видял Дейвид Бауи за последно на премиерата на „Lazarus” на 7 декември. „Тогава вестниците написаха, че той е изглеждал толкова добре, толкова здрав. Но когато тръгнахме, той припадна веднага. Тогава разбрах, че може би го виждам за последен път”.

Режисьорът сподели още, че Бауи е писал и на смъртния си одър – „Той се бори като лъв и продължи да работи като лъв през цялото време, въпреки всичко”.

Мюзикълът „Lazarus” ще бъде представен и във Великобритания, съобщи NME. „Lazarus” ще се играе до 17 януари в Ню Йорк.

Последният албум на Дейвид Бауи – „Blackstar” – е на път да достигне до първото място в класацията Билборд топ 200 в САЩ. Досега той не е успявал да покори върха на американската класация. „Blackstar” засега води по продажби, като измести „25” на Адел (номер 1 седем поредни седмици).

Ключови думи: