преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Дейв Грол си взе сбогом с Малкълм Йънг. Редица страхотни музиканти почетоха великия китарист

Малкълм Йънг почина в събота на 64-годишна възраст

Публикувано на 19 Ноември 2017
Дейв Грол си взе сбогом с Малкълм Йънг. Редица страхотни музиканти почетоха великия китарист

Легендарният китарист на AC/DC Малкълм Йънг почина на осемнайсети ноември на 64-годишна възраст. Той се оттегли от групата през 2014 година. Причината беше, че страда от деменция, а по-късно стана ясно, че е получил и удар и е трябвало да му бъде сложен пейсмейкър. Малкълм и брат му Ангъс бяха китарното нападение на великата банда. Неслучайно редица музиканти, сред тях Том Морело, Майк Портной, Пол Стенли и редица други, го определиха като един от най-великите ритъм китаристи за всички времена.

Специално сбогом с Малкълм Йънг си взе и фронтменът на Foo Fighters – Дейв Грол. Ето неговият трибют:

„Преди 37 години, моят приятел Лари Хинкъл и аз отидохме на един среднощен филм в петък вечерта в Uptown Theater във Вашингтон Ди Си. Беше 1980-а година. Ние бяхме на по единайсет години. Филмът беше „Let There Be Rock“ и промени живота ми.

Този филм, едно лайв изпълнение на AC/DC в Париж през 1979 година, е всичко, което рокендролът трябва да е на живо – потен, освободен и шумен. Едно неуморно изпълнение от перфектната банда. Тогава за първи път загубих контрол над музиката“, спомни си Грол. „Не исках повече да свиря на китарата си, а исках да я размажа. Благодаря ти, Малкълм! За песните и чувството, годините на загуба на контрол над твоя рокендрол. Почивай в мир, Малкълм.

Дейв“.

Foo Fighters изпълниха и „Let There Be Rock“ в чест на Малкълм Йънг в събота вечерта на концерта си в Мексико Сити.

Ключови думи: