преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Deftones черпят вдъхновение от успеха на Diamond Eyes

Чино Морено разказа за идеите зад "Koi No Yokan" пред "Rolling Stone"

Публикувано на 25 Септември 2012
Deftones черпят вдъхновение от успеха на Diamond Eyes

В интервю за списание "Rolling Stone" Чино Морено от Deftones посочи албума "Diamond Eyes" като основно вдъхновение за създаването на предстоящия "Koi No Yokan". "Diamond Eyes", който излезе през 2010 - две години след катастрофата на басиста Чи Ченг, стана най-продавания запис на групата в последните 10 години.

"Това, че успяхме да завършим албума и той бе толкова добре приет, а и ние го обикнахме, помогна на самочувстието ни като група", споделя Морено. "Затова, когато започнахме да работим по новия албум [Koi No Yokan], пренесохме много от тази увереност в него".

Според Морено, голяма заслуга в тежкия за групата период има и басистът Серджо Вега, който се присъедини към Deftones за няколко концерта преди дебюта на "Diamond Eyes".

"Когато той дойде, беше ентусиазиран", казва Морено. "Определно даде живот на начинанието, и ние го ценим заради това. Ако не беше Серджо като човек и басист, в момента нямаше да стоим тук и да обсъждаме новия албум на Deftones. Той наистина укрепи нещата, и продължава да го прави всеки ден".

"Този път имахме по-голяма възможност да експериментираме и просто да свирим", добавя Морено за новия албум, "но все пак песните не са толкова различни, че като слушаш една и после чуеш друга, да се питаш "Какво е това?". Усещането е за хомогенен албум".

Deftones пуснаха първия сингъл от предстоящия "Koi No Yokan" за безплатно сваляне на 18-ти септември. Чуйте "Leathers" тук:

 

Ключови думи: