преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Деца създават овощни градини в училищни дворове

На 1 март стартира новата инициатива „Зелена идея в училище”

Публикувано на 01 Март 2013
Деца създават овощни градини в училищни дворове

„Зелена идея в училище” е новата инициатива на радиата Z-Rock, N-JOY, bTV Radio, Melody, Jazz FM, Classic FM и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Идеята е деца да засаждат овощни дръвчета в дворовете на училищата , в които учат. Кампанията стартира на 1 март и цели по забавен и приятен начин да провокира силно отношение на учениците към природата.

В рамките на следващите три седмици, до 22 март, ученици  от цялата страна може да се включват в  кампанията като изпращат снимка на двора  на тяхното училище на [email protected] с кратко описание защо биха искали да се включат в  проекта „Зелена идея в училище”. Комисия от bTV Radio Group и МОСВ ще избере четири училища, в които, в началото на месец април тази година, ще бъде реализирано озеленяване и засаждане на овощни дръвчета. Възпитаниците на четирите училища победители в инициативата ще имат отговорната задача да се грижат за засадените дървета.

Автор на идеята за овощните градини в училищните дворове е Иван Германов, победител  в конкурса на bTV Radio Group и МОСВ „Зелена идея” през 2012 година. Иван спечели журито със своите идеи, посветени на опазването на чистотата на околната среда и се класира на първо място. Инициативата „Зелена идея” разкри богата палитра от над 1 200 предложения и уникални снимки.

„Зелена идея в училище” е финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”. Приоритетните цели на програмата са насочени към подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура.

Важно: Участието ви в инициативата "Зелена идея" означава съгласие с тези правила.

Ключови думи: