преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Death DTA с концерт в София на 3 април

Групата с оригинални членове на Death - най-после и в България

Публикувано на 19 Ноември 2015
Death DTA с концерт в София на 3 април

Европейското турне на Death DTA „European Thought Patterns", с оригинални членове на Death в състава си, ще мине и през София. На 3 април 2016 г. на сцената в клуб Mixtape 5 ще се качат легендарните Gene Hoglan и Steve DiGiorgio в компанията на Bobby Koelble, Steffen Kummerer и Max Phelps. Макар и без физическото присъствие на Chuck Schuldiner, артист-символ и един от най-сложните и креативни музикални умове в метъла, феновете ще могат да се доближат максимално до Death преживяването с  предстоящия концерт, организиран от Projector Plus.

Deathе от малкото групи, които въпреки всички смени на музиканти през годините, успяват да задържат и развият силата, бързината, сложната и оригинална мелодика и нестандартно звучене в стила си и да разбият на пух и прах всичко, чувано в музикалния свят до появата им.

Съставът на Death DTA (Death To All)за предстоящия концерт в София включва:

•             Steve DiGiorgio, бас (Death, Obituary, Testament, Sebastian Bach, Iced Earth)

•             Gene Hoglan, барабани (Death, DarkAngel, Strapping Young Lad, Testament, Fear Factory)

•             Bobby Koelble, китара (Death, Azrael)

•             Steffen Kummerer, китара и вокали (Death DTA, Obscura, Thulcandra)

•             Max Phelps, китара и вокали (Death DTA, Cynic, Exist)

Death са една от най-влиятелните групи в метъл музиката, пионери и движеща сила на дет метъла. Kогато през декември 2001 г., харизматичният и вдъхновяващ лидер, основател и символ на Death, Chuck Schuldiner умира трагично от тумор на мозъка, за операциятана който не са събрани достатъчно средства, групата спира да съществува. Но не и въодушевлението и музикалното удоволствие за феновете от знакови за метъл музиката албуми, като започнем от първия Scream Bloody Gore (1987) преминем през Leprosy (1988), Spiritual Healing (1990), Individual Thought Patterns (1993), Symbolic (1995), The Sound of Perseverance (1998). Албуми, които много фенове на Death в България, а и по света, не са успели да чуят на живо.

През март 2012 бивши членове на Death и приятели музиканти на Чък се събират за първото бенефисно трибют турне Death To All, средствата от което отиват за Sweet Relief Musicians Fund. Неправителствената организация събира финанси за професионални музиканти, които имат нужда от пари за медицинско лечение, а подобно на Schuldiner– не могат да си го позволят.

Концертът на 3 априлв клуб Mixtape 5 e част от европейското турне на бандата, която почита живота и музиката на Chuck Schuldiner, след като през лятото на 2015 г. музикантите свириха на едни от най-големите световни метъл фестивали (Bloodstock, Brutal Assault и др.).

Подгряващата група за предстоящото турне на Death DTAи за концерта им в София са германските прогресив дет метъл машини Obscura. Вокалистът и китарист Steffen Kummerer основава групата през 2002 г. и след турне със Suffocation през 2006 г. и няколко смени на членовете, Obscura се формира в сегашния си състав-  безкомпромисните виртуозни музиканти Steffen Kummerer, Linus Klausenitzer, Tom Geldschläger и Sebastian Lanser. Техничните млади герои на дет метъла от Мюнхен не крият, че са силно повлияни от творчеството на Schuldiner в Death, Cynic и Morbid Angel и след три издадени албума, вторият – Cosmogenesis, влязъл дори в американскитекласации за нови артисти, вече са готови и с четвъртия - Akroasis, който ще представят и в България през пролетта.

Билетите за концерта на 3 април 2016 г. в клубMixtape 5 са вече в продажба в мрежата на Eventim, като първите 100 ще са на цена 30 лв., след това – 35 лв. и в деня на концерта – 40 лв.

Каси: Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usitcolours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец и онлайн на eventim.bg.

 

Ето и линк към събитието във Facebook

https://www.facebook.com/events/518790891631817/

 

Билети -

http://www.eventim.bg/bg/bileti/death-dtaobscura-sofia-club-mixtape-5-416188/event.html

 

Ключови думи: