преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Да помогнем на Съби

Той е прикован на легло от 12 години

Публикувано на 09 Февруари 2016
Да помогнем на Съби

Млад мъж от Стамболийски е прикован към леглото вече 12 години. След тежка травма на врата, мъжът е обездвижен. Семейството му моли хората за помощ, за да бъде довършена трансплантация на стволови клетки в чужбина.

Преди 12 години един скок в реката край Стамболийски преобръща живота на току-що уволнен от казармата младеж. „2001 година след скок в реката се ударих в дъното и вратът се прекърши. Не мога да си движа тялото, като труп и така - нито ръце, нито крака, нито врат, абсолютно обездвижен”, казва Събо Данчев.

Той претърпява тежка операция, следват четири мъчителни години на раздвижване. През 2005-а постъпва за лечение в московска клиника, където му правят трансплантация на стволови клетки

„Три ходения имаме - по две процедури сме направили и имаме клетки за още пет пъти”, допълва Венета Данчева, майка на Събо.

Следват нови две операции у нас, които подобряват състоянието му, но семейството вече няма пари и прекратява лечението в чужбина. За подновяване на лечението от московската клиника искат близо 30 000 евро.

Прикован към леглото вече 12 години, Съби не спира да мисли за тогава и сега. Тогава мечтите му били нормални - жена, дете, семейство, работа... Сега мечтае единствено да проходи.

Два благотворителни концерта ще се проведат в клубната къща на мото клуб Бензин в Пловдив. Те ще се състоят на 26 и 27 февруари. 

Открита е дарителска сметка на името на Събо Данчев:

Банка ДСК

Сметка в евро: IBAN BG52STSA93000012437755

Сметка в лева: IBAN BG85STSA93000012432796

BIC STSABGSF

Събо Димитров Данчев

Ключови думи: