преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Цвете за Гошо - този уикенд в Южния парк.

   На 9 и 10 май, традиционният блус-рок фестивал "Цвете за Гошо" ще обедини няколко десетки български групи, между които тази година ще има рекорден брой нови имена.

Публикувано на 05 Май 2009
Цвете за Гошо - този уикенд в Южния парк.
   На 9 и 10 май, традиционният блус-рок фестивал "Цвете за Гошо" ще обедини няколко десетки български групи, между които тази година ще има рекорден брой нови имена. Общо 12 часа музика - рок-ен-рол, рок, блус-рок и хард-ен-хеви, се събира в реверанс към Патриарха на българския рок-ен-рол и блус.

  Всяка банда е приготвила репетроар от 30 минути - авторски парчета и кавъри на световни класики, сред които обаче задължително и прочит на изпълнение на Гошо Минчев. Без значение дали от неговите солови пректи или от единствения му албум със Стари муцуни - ,,Бира, секс и рокендрол" (1994).

  До групи като Бараби Блус Бенд (които ще свирят на втората вечер), Аналгин и Обратен Ефект ще се наредят младите банди Fallen Angels, E-band, Реванш, Мотив, Dive, Faces и др.

  Хедлайнер на първата вечер е обновеният проект на Звезди - Аналгин. От скоро в състава на групата са китаристът Стефан Стефанов и басистът Георги Кюркчиев.

  Васко Кръпката също има нова група. "Нарича се простичко - Кръпка Блус Бенд.", обяснява Васко. "В нея са Краси Табаков - соло китара, на баса - Смилен, аз ще съм на барабаните и с хармониката, пък и ще попявям, но с микрофона основно е Влади".

  Купонът "Цвете за Гошо" е между 16 и 22 часа на 9 и 10 май.
Ключови думи: