преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Членове на Rotting Christ арестувани в Грузия по подозрения в тероризъм

Властите предположили, че двама от членовете на бандата са сатанисти

Публикувано на 17 Април 2018
Членове на Rotting Christ арестувани в Грузия по подозрения в тероризъм

Гръцката блек метъл банда Rotting Christ е на турне в Европа, но двама от нейните членове бяха арестувани при пристигането им в Грузия. Сакис и Темис Толис били арестувани по подозрения в тероризъм, свързани с името на групата. Властите предположили, че музикантите са сатанисти.

Това е станало на дванайсети април, а случката беше споделена от лейбъла на групата - Season of Mist.

Братята Толис били спрени от полицията при пристигането си в Грузия и отведени за разпит в зала на летището. След като паспортите и мобилните им телефони били отнети, те били заведени в ареста, където им било казано, че причините за задържането им са „конфиденциални“.

Адвокатите на братята след това им споделили, че са попаднали в „списък с нежелани личности, свързан с националната сигурност“, в който те били описани като „сатанисти и заподозрени в тероризъм“.

Сакис Толис сподели, че затворническата килия била „доста мръсна“, а той и брат му нямали възможност да се свържат с когото и да било в продължение на дванайсет часа.

Другите двама членове на Rotting Christ обаче бързо се задвижили, свързали се с местния промоутър, братята в крайна сметка били освободени и групата успяла да изпълни планирания си ангажимент, след което да продължи с турнето.

Ключови думи: