преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Четири групи ще се включат в първото издание на Boro Fest

Приходите ще отидат в помощ на изоставени деца

Публикувано на 10 Октомври 2018
Четири групи ще се включат в първото издание на Boro Fest

На четвърти ноември ще се проведе първото издание на фестивала Boro Fest, в памет на Боро Бродник, вокалът на UPYR и MELEKH.

Посветено на идеята да пази името на Боро живо, желанието на организаторите е да обвържат събитието с помощ за благородна кауза, която да му придаде още повече  стойност и значимост.

Те избраха приходите от първия Boro Fest да бъдат предоставени на социалната организация "НАДЕЖДА ЗА МАЛКИТЕ" (www.hope.bg), която се грижи за изоставени деца на възраст от 0 до 3 години в условия, които са максимално близки до семейните. В малките къщи на организацията бебенцата се отглеждат в топлина, уют и човешка обич, докато получат шанс за свой истински дом, вместо участта да попаднат в институции.

Идеята и организацията на Boro Fest са дело на членовете на UPYR и приятелски кръг от съмишленици. Те поканиха за първото издание на феста четири групи, всяка от които е свързана дълбоко и лично с Боро Бродник и UPYR. Ето как, по техните собствени думи:

 

„KING OF SORROW е най-младата група в лайнъпа, чийто членове обаче не са никак непознати. Един от тях е Ангел Симитчиев (вокали), който беше за кратко член на UPYR в началото на съществуването на бандата. Въпреки че тогава не успяхме да намерим общ музикален език, Ангел винаги е бил близък на групата и я е подкрепял многократно.

THEM FREQUENCIES е една от първите групи, които ни подадоха ръка и с които сме делили сцена. Другата причина за тяхното присъствие се нарича Дидо Пешев - креативната движеща сила на бандата, който е замесен и в безброй други артистични начинания. Приятелството между Дидо и Боро датира още от гимназиалните години и затова решихме, че те трябва да са част от феста.

OBSIDIAN SEA - групата, с която сме свирили най-често. Едни от най-запомнящите се лайвове на UPYR са именно с приятелите ни от дуум триото. Двете банди са извървели дълъг път заедно и решихме за пореден път да споделим специалния момент с тях.

REDOUND е една от най-тежките банди и едно от най-големите имена в родния хардкор ъндърграунд. Те имаха голямото желание да направят лайв с UPYR, но винаги изникваше нещо, което да попречи на подобен концерт да се случи. След това, за съжаление, вече стана късно, но сега имаме добър повод да осъществим замисъла.“ 

 

С тези чудесни банди в списъка и страхотната кауза, която подкрепя, първото издание на Boro Fest обещава да постави началото на истинска традиция, почитаща човека и артиста Боро Бродник по най-добрия начин. Нека всички, които се чувстват близки до уникалната му личност, се присъединят към ритуала в негова чест.

Boro Fest ще се състои на четвърти ноември, неделя, в малката зала на клуб “Mixtape 5”.

Билетите, на стойност 10 лв., ще се продават само на входа в деня на събитието, а цялата сума от продажбите ще бъде дарена за каузата.

Дотогава, или ако нямате възможност да присъствате, можете да я подкрепите и вие с дарение на банковата сметка на "Надежда за малките":

Уникредит Булбанк /
Титуляр: Фондация "Надежда за малките"
BIC: UNCRBGSF
BGN IBAN: BG30UNCR70001522296287

или SMS на стойност 1 лв.: DMS MALKITE 1777

Ключови думи: