преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP

Събитието ще се състои на на 28.02.2016

Публикувано на 22 Януари 2016
Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP

Българската метъл група VELIAN ще представи своето дебютно EP. Изданието ще носи името „Fireflies” и ще включва четири композиции. Творбата ще бъде факт само няколко месеца след събирането на бандата. Записите са осъществени в собственото студио на групата.

Официалната промоция на “Fireflies” ще е под формата на концерт на 28.02.2016г, мястото е столичният клуб MIXTAPE 5, B-side. Билети ще се продават само на място, като цената ще бъде 8 лева.

Специални гости на събитието ще бъдат момчетата от румънската група DARK FUSION, които са познати на част от българската публика – гостували са няколко пъти у нас, включително като съпорт на SEPULTURA през 2014 година. DARK FUSION са победители в румънското издание на WOA: METAL BATTLE Romania за 2015 година.

Музиката на VELIAN може да се определи като симбиоза между Power Metal и Melodic Death Metal, налице са и частични Gothic влияния. Членовете на бандата са познати от редица други групи, активни у нас:
Иван Иванов (WARTIME) – Вокали; Дилян Недев (ex-FANAGORIA) – Китари, Клавишни; Васил Симеонов (WARTIME, HELLRIDER) – Китари; Антонио Митов (WARTIME, ex-MYSTICA, ex-PROGRESSION) – Бас; Велизар Болчев (WARTIME, еx-ХАЗАРТ) – Барабани.

VELIAN направиха сценичен дебют като подгряваща група за Warrel Dane (NEVERMORE, SANCTUARY) в началото на ноември миналата година.

Събитието се осъществява със специалната подкрепа на BGTSC.

Ключови думи: