преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Българската банда Jeremy? се класира сред финалистите в престижен международен конкурс

Песента „Fake Fruits“ е класирана сред най-добрите шестнадесет в категорията си

Публикувано на 21 Март 2016
Българската банда Jeremy? се класира сред финалистите в престижен международен конкурс

Българската група Jeremy? се класира сред финалистите в престижния международен конкурс за композиране на музика - Songwriting Competition. Песента „Fake Fruits" попада в последния етап на оценяването в категорията ААА (Adult Album Alternative), в която са допуснати само 16 песни - на автори от САЩ, Великобритания, Канада, Индия, Австралия, Италия и България.

В International Songwriting Competition 2016 взимат участие 18 500 песни от цял свят, като до финал достигат по-малко от 2% от тях, разделени в 21 категории и преминавайки три етапа на селектиране. Jeremy? имат възможност да се преборят за челните места на три нива: за Grand Prize - пълна победа в цялостното състезание, за приз в категорията ААА (Adult Album Alternative) и/или за награда на публиката.

Първите две класации се определят изцяло от авторитетно жури. В състава му влизат едни от най-актуалните артисти и автори – тази година в лицата на Moby, LORDE, Bastille, Tom Waits, както и едни от най-успешните хора в световната музикална индустрия Craig Kallman (Chairman/CEO, Atlantic Records); Sylvia Rhone (President, Epic Records); Dan McCarroll (President, Warner Bros. Records); Jeff Castelaz (President, Elektra Records); Nir Seroussi (President, Sony Music Latin); Daniel Glass (President, Glassnote Records); Ed Vetri (President, Wind-Up Records).

В третия случай подредбата се определя от гласовете на публиката. Ето конкретния линк, на който българските участници могат да бъдат подкрепени - http://www.radioairplay.com/competition_votes/AAA%20(Adult%20Album%20Alternative).

Конкурсът е сред най-престижните в света, като през миналата година New York Times пише за него – „Състезанието за писане на музика, на което трябва да обърнете внимание!”. Повече за International Songwriting Competition можете да видите тук: http://www.songwritingcompetition.com/.

Поздравления за Jeremy? Пожелаваме още много успехи на бандата! 

Ключови думи: