преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бургас се готви за SPIRIT of Burgas

Голямото събитие ще се проведе през тази седмица

Публикувано на 04 Август 2015
Бургас се готви за SPIRIT of Burgas

Повече от двайсет хиляди души се очаква да пристигнат в Бургас за едно от музикалните събития на това лято –SPIRIT of Burgas. За да видят на живо първото шоу на Роби Уилямс в България от петък сутринта към Бургас ще се отправят множество автомобили от всички краища на страната и съседни държави. С цел да бъдат избегнати задръствания, организаторите призовават пътуващите да тръгнат по-рано, по възможност още в четвъртък.

„Очакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. В сряда започва зареждането й със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам посетителите да не идват в последния момент, за да няма напрежение при входа на фестивала”, каза организаторът на фестивала Петър Петров по време на пресконференция. В нея участваха още кметът Димитър Николов и представители на ОД на МВР – Бургас, Жандармерия, Гранична полиция и Морска администрация.

„И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирит. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук”, съобщи кметът.

За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Съществуват и алтернативни начини за транспорт до Бургас – в интернет през специални групи за споделено пътуване, меломаните се организират да стигнат заедно до фестивала. 

Също така, от БДЖ пускат специален влак - EnterTRAIN, кръстен на турнето на звездата – Роби Уилямс, който ще върви със специално разписание на 7 и 9 август.  Билетите за тези влакове са с намалена цена за притежателите на билет за SPIRIT of Burgas. 

*Организация на движението:

- От 4 до 9 август се затваря достъпа до общинския паркинг при хотел Приморец. Там се разтоварва техниката за сцените.

 

- От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

- Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август, но до 5 август включително хората могат да ходят на плаж там.

- В петък няма да има синя зона по “Демокрация”, в участъка между “ЦарСимеон” и “Богориди”. Там може да се паркира безплатно.

- Двете крайни ленти на “Булаир” – от “Фотинов” до “ЦарСимеон” – също ще са разрешени за паркиране.

- Очакват се много автомобили, така че Община Бургас препоръчва да се използва общинският паркинг на ул.“Гурко” – таксата е много ниска.

- В сряда се спира временно достъпът на автомобили по “Батенберг” – от пресечката на “Филип Кутев” до централния вход на фестивала.

Билетите за двата днина  SPIRIT of Burgas с хедлайнери Robbie Williams (7август) и Kasabian (8 август) са на цена от 180 лв. Ограничен брой билети за GOLDEN CIRCLE за 7 август са в продажба в мрежата на Eventimв цялата страна. Почти изчерпани са и VIP билети със седящи места на трибуните срещу сцената на плажа.

Билети може да закупите в мрежата на Eventim.bg в цялата страна.

Ключови думи: