преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Брус Дикинсън е имал шест демо песни за концептуален соло албум

Заглавието щяло да бъде „If Eternity Should Fail” - откриващата песен в „The Book Of Souls”

Публикувано на 14 Септември 2015
Брус Дикинсън е имал шест демо песни за концептуален соло албум

Фронтменът на Iron Maiden Брус Дикинсън сподели пред френско списание, че е имал шест демо песни за концептуален соло албум.

„„If Eternity Should Fail”, откриващото парче на „The Book Of Souls”, това щеше да е заглавната песен в моя соло албум. Имах около шест демо песни, а Стийв (Стийв Харис, басист на Iron Maiden) ги чу миналото лято. Тогава каза – „Това е много яка песен. Можем ли да я използваме? Това ще е откриващата песен към албума”. А аз казах – „Да, окей”. А той вече пишеше. Обмисляше заглавието да е „The Book Of Souls”, така че ми разказа за историята на маите. Аз отвърнах – „Добре, това е готино. Окей. Виждам накъде отиваш”. Но в моя случай, тази песен („If Eternity Should Fail”) беше написана като част от история. Думите в края на парчето са началото на една история, която минава през целия албум. Един от героите е Др. Некрополис – той е лошият. А дробрият е Професор Лазарус – той възкресява хора от света на мъртвите”, обясни Дикинсън.

Идеята за неговия концептуален албум няма нищо общо с тази на Стийв Харис, но „If Eternity Should Fail” е паснала чудесно на „The Book Of Souls”.

Запитан дали е приключил с написването на следващия си соло албум, Дикинсън отвърна – „Не с целия албум. Имах една идея, но не съм сигурен, че ще я осъществя. Имах идея през ноември или декември да се отделя и да започна да работя, да направя малко демо версии, да пробвам гласа си – без стрес, без бързане. Просто като експеримент – да видя как ще звучи. Но ще видим. Дори и да имах завършен соло албум, дори да бях готов, то той не би излязъл през следващата година, дори и по-следващата. Така че, ще видим, не бързам за това”, допълни вокалистът на Maiden.

Ключови думи: