преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Брус Дикинсън би отказал включване в Залата на славата на рокендрола

Той сподели, че “рокендролът не принадлежи на един музей в Кливланд”

Публикувано на 16 Ноември 2018
Брус Дикинсън би отказал включване в Залата на славата на рокендрола

Хеви метъл музиката изобщо не е добре представена в прочутата Зала на славата на рокендрола. Black Sabbath и Metallica са две от големите метъл банди, които са удостоени с честта, но редица други метъл и рок титани, са сериозно игнорирани.

Това изглежда се нрави на Брус Дикинсън, легендарния фронтмен на Iron Maiden, който сподели, че “много се радва, че групата не е част от това”.

“Не бих искал никога да сме там. Ако някога бъдем включени, ще откажа да отида - няма да получат тялото ми там, на място”, заяви Дикинсън в интервю за “The Jerusalem Post”.

Докато някои хора разглеждат Залата на славата като място, което почита и пази рок и метъл музиката, Дикинсън изобщо не е на това мнение.

“Рокендролът не принадлежи на един музей в Кливланд. Той е живо, дишащо нещо, и ако го сложиш в музей, тогава е мъртъв. Това е по-лошо от ужасно, вулгарно е”, каза още големият Брус.

През октомври той отново нападна Залата на славата, когато заяви, че тя се ръководи от група лицемерни американци, които не биха “разпознали рокендрола, дори да ги удари в лицето”, “те трябва да спрат да взимат “Прозак” и да започнат да пият шибана бира”, каза тогава Брус Дикинсън.

Междувременно Iron Maiden обявиха нови дати от турнето “Legacy of the Beast”, което ще продължи с пълна сила.


Ключови думи: