преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Брайън Мей е претърпял сърдечен удар

Легендарният китарист на Queen е трябвало да се справи и със силна болка в седалищния нерв

Публикувано на 26 Май 2020
Брайън Мей е претърпял сърдечен удар

Брайън Мей от Queen разкри, че наскоро е претърпял лек сърдечен удар.

Преди няколко седмици той разкри в Инстаграм, че е разкъсал мускул в задните си части по време на „твърде ентусиазирано градинарство“. Във видеообръщение той разкри, че е бил ядосан от заглавията от типа „Брайън Мей с болка в задника“.

Мей потвърди, че наистина е имал разкъсване в глутеус максимус, но, както е установил по-късно, след направен MRI, силната болка е дошла всъщност от сериозно притиснат седалищен нерв. „Затова имах чувството, че някой вкарва отвертка в гърба ми“, обясни той.

Най-сериозната част от здравните му проблеми обаче е дошла по-късно.

„В средата на цялата сага с болката в гърба, претърпях малък сърдечен удар. Казвам малък, защото не ми причини вреди. Беше нещо като четиридесет минути болка в гърдите и усещане за стягане. После това чувство в ръцете и изпотяване. И по някакъв начин знаеш – чувал си за тези неща и си казваш – „Това е сърдечен удар“. Накратко, моят чудесен доктор ме закара сам в болницата и ми направиха ангиограма. Оказва се, че имам три задръстени артерии и съм бил в опасност от блокаж на притока на кръв към сърцето“, сподели Брайън Мей.

„Излязох с едно сърце, което вече е много силно“, допълни Мей. „Така че мисля, че съм в добра форма за известно време напред…невероятно благодарен съм, че имам да живея живота си. Всъщност, бях много близо до смъртта заради това, но болката, която имах, беше от нещо напълно различно. Странно е как се случват нещата. Но съм добре, тук съм и съм готов за действие“, каза още легендарният китарист.

72-годишният Мей призова още всеки над 60-годишна възраст да си направи ангиограма, защото преди проблема си е чувствал, че има много здраво сърце.

Пожелаваме му дълги години здраве!

Ключови думи: