преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Блуба Лу стъпиха на Острова - ,,Световна меланхолия" завладя британската публика.

     Преди седмица, на 17 ноември, на територията на Англия излезе албумът ,,Световна меланхолия" на Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) с Андрония Попова-Рони и камерния оркестър ,,Примо".

Публикувано на 25 Ноември 2008
Блуба Лу стъпиха на Острова - ,,Световна меланхолия
     Преди седмица, на 17 ноември, на територията на Англия излезе албумът ,,Световна меланхолия" на Блуба Лу (Димитър Паскалев и Константин Кацарски) с Андрония Попова-Рони и камерния оркестър ,,Примо". За разпространението на албума в целия свят вече се грижи английската компания Pinnacle Records.

     В навечерието на появата на ,,Световна меланхолия" в Англия, Ministry Of Sound включиха парчето To Love You в плейлистата на тяхното онлайн радио. Блуба Лу вече звучаха и в ефира на BBC Radio 2, Maximum FM, BFBS - една от най-големите радиовериги с подразделения в цял свят. Един от водещите на BFBS коментира проекта на Блуба Лу така: ,,Албумът е КОЛОСАЛЕН, защо чак сега чуваме за тях в UK?" Четири трака от ,,Световна меланхолия" се радваха на ротация и в Isles FM.

     Сега предстои срещата на британската публика с втория сингъл от ,,Световна меланхолия", Free Me, в ремикс на известния DJ Sinden. Какво следва? Излизането на "Световна меланхолия" в Австрия. Датата е 5 декември, а събититието ще бъде отбелязано с концерт на Блуба Лу и Рони в Project Space в KUNSTHALLE на същия ден!

     На виенска сцена ще се качат: Димитър Паскалев - китари и вокал, Константин Кацарски - дръм машини и синтезатори, Румен Благоев - бас и Андрония Попова (Рони) - вокал. В концерта групата ще изпълни напълно нови композиции, както и ремиксирани версии от ,,Световна меланхолия".

     Симфоничният проект ,,Световна меланхолия" предизвика интереса на медиите на Острова. Списание Таймс написа:

          ,,Някои албуми изскачат от нищото... този албум е от България, което спокойно може да е точното място, ако търсите чувствен трип-хоп или просмукана с джаз филмова музика. Именно това усещане за друг свят прави сътрудничеството между дуото Блуба Лу, камерният оркестър Примо и вокалистката Андрония Попова толкова успешно. В тракове като The Cage или To Love You, те ви връщат към времето, когато да слушаш Portishead беше удоволствие..."

Други медийни реакции към "Световна меланхолия" от Острова:

Culture Deluxe:
    ,,Нека още от началото направим препратката към Portishead, те определено я правят още в откриващата песен... ,, По-надолу в същата статия четем: ,,... Става ясно, че певицата Рони има необичайно, стъписващо чист глас, в който за щастие има и голяма доза уникалност. Нещо повече, оркестровите аранжименти тип "среднощен груув", и особено брас секциите, отличават тази песен като нещо специално...
...Определено си заслужава да се чеу албумът, чудесен за слушане късно вечер на изгасена лампа."
 
      В сайта subba-cultcha.com, за парчето To Love You, пише:
"Като че Дейвид Холмс е застанал начело на оркестъра на Масив Атак, Блуба Лу взимат фънки-трип-хоп структурата на To Love You и й удрят един кинематографичен, и някак романтичен ритник в дирника."

    Блуба Лу ще свирят и на 29 ноември, от 21:00 в Парти центъра ,,4-ти км" като част от фестивала Drum'N'Jazz.

снимки: Мони Леви

Ключови думи: