преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бяха раздадени наградите „Златен глобус“ за 2020-а година

„1917“ спечели наградата за най-добър филм, а Хоакин Финикс беше отличен за ролята си в „Жокера“

Публикувано на 06 Януари 2020
Бяха раздадени наградите „Златен глобус“ за 2020-а година

Тазгодишните награди „Златен глобус“ включваха климатичните промени, пиянски речи и някои големи изненади. Наградата за „най-добър филм“ взе „1917“ (предпочетен пред „Жокера“, „The Irishman“, „The Two Popes“ и „Marriage Story“), а Рене Зелуегън спечели тази за „най-добра женска роля“ за „Judy“. Хоакин Финикс беше предпочетен пред Адам Драйвър и Крисчън Бейл за превъплъщението си в „Жокера“.

Победната му реч надали е зарадвала всички, но беше запомняща се, като Финикс се съсредоточи върху климатичните промени и призова известните личности по-рядко да използват частните си самолети.

Ръсел Кроу не успя да вземе лично своята награда на церемонията (за телевизионната продукция „The Loudest Voice“), защото е в Австралия, където се бори с опустошителните горски пожари. Оливия Колмън беше отличена за ролята си в сериала „The Crown“, а Лора Дърн помогна на „Marriage Story“ да спечели единственото си отличие (награда за „най-добра поддържаща женска роля). Единствената номинация за „Game of Thrones“ пък беше за „най-добър актьор“ в драматичен сериал, но Кит Харингтън не успя да спечели.

„Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино взе наградата за „най-добър филм“ в категорията комедия/мюзъкъл и за „най-добър сценарий“.

Брад Пит също си тръгна с отличие заради ролята си в „Once Upon a Time in Hollywood“. Той взе наградата за „най-добра поддържаща мъжка роля“.

„Чернобил“ взе наградата за „кратък“ сериал в конкуренцията на „Параграф 22“, „Unbelievable“ и други, а „Fleabag“ за музикален/комедиен сериал. За най-добър драматичен сериал беше обявен „Succession“.

„1917“ донесе наградата за „най-добър режисьор“ на Сам Мендес, а за най-добра оригинална песен от саундтрак беше отличена „I'm Gonna Love Me Again“ от „Rocketman“ – музика на Елтън Джон и текста на Бърни Топин.

Ключови думи: