преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бившият китарист на Venom Джеф Дън се възстановява след сърдечна операция

Той е получил сърдечен удар на трийсети април

Публикувано на 31 Май 2018
Бившият китарист на Venom Джеф Дън се възстановява след сърдечна операция

Оригиналният китарист на Venom (настоящ на Venom Inc.) Джеф „Мантас“ Дън е получил сърдечен удар и се е наложило да му бъде направена операция. Той почувствал „непоносима болка“ на трийсети април, докато се разхождал със съпругата си към местна аптека в Португалия, където живее, за да й вземат нов инхалатор.

„Ден като всеки друг, слънцето грее, а аз и Анита пътуваме от къщата ни до съседното селце. Тя има нужда от нов инхалатор и пътуваме към аптеката. Там всичко се променя. Получавам болки, които се усилват. Решавам да се върна до колата и този път болката е непоносима. Аптекарите ми помагат да изляза от колата и ме вкарват вътре, викат и линейка. При пристигането й, съм вкаран вътре, за да бъда изследван, а парамедиците се обаждат за подкрепление от лекар. Болката по никакъв начин не е намаляла. Когато докторът и сестрата пристигат, веднага ми правят ЕКГ и ми съобщават новината, че изглежда, че две от сърдечните ми клапи са блокирани“.

Джеф Дън споделя, че това, което се е случило после лесно може да бъде оценено като „най-ужасяващото преживяване“ в живота му. Той си спомня, че е чул собствения си глас, който казва „Бий се по-дяволите! Да не си посмял да се предадеш! Бори се“. След което не си спомня нищо.

Оказва се, че парамедиците и лекарят са се борили над пет минути да го върнат сред живите.

„На практика, съм бил умрял в линейката“, споделя Дън. Когато връщат сърдечната дейност на музиканта и той е стабилизиран достатъчно, за да бъде местен, той е трансфериран в болница в близък град, където е направен опит артериите да бъдат разблокирани със стент, но това се оказва неуспешно. На Дън е направен двоен байпас в Лисабон, а в момента той се възстановява и силите му бавно се връщат.

„Отсега нататък преминаването през сектора за сигурност на летищата ще е интересно преживяване, защото гръдната ми кост се държи от хирургическа стомана“, сподели още музикантът.

„Надявам се, че скоро ще се видим на сцените по света скоро, приятели мои. С огромно уважение, Джеф“.

Дебютният албум на Venom Inc. – „Avé“ – беше издаден през август миналата година чрез Nuclear Blast. Пожелаваме на Дън пълно възстановяване и още много музикални приключения.

Ключови думи: