преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бившият китарист на Lynyrd Skynyrd Ед Кинг почина на 68-годишна възраст

Той е издъхнал в дома си в Нешвил в сряда

Публикувано на 23 Август 2018
Бившият китарист на Lynyrd Skynyrd Ед Кинг почина на 68-годишна възраст

Бившият китарист на Lynyrd Skynyrd Ед Кинг е починал на 68-годишна възраст. Кинг, който е част от легендарната банда на два пъти – в периода 1972-а – 1975-а и от 1987-а до 1996-а – е един от съавторите на великото парче „Sweet Home Alabama“.

„Тъкмо разбрах за смъртта на Ед и съм шокиран и натъжен“, написа Гари Росингтън в четвъртък. „Ед беше наш брат и велик песнописец и китарист. Знам, че той ще се събере с останалите момчета в рокендрол рая. Нашите мисли и молитви са със семейството му“.

Ед Кинг е роден в Калифорния през 1949-а и е един от основателите на бандата от Лос Анджелис Strawberry Alarm Clock. През 72-а Кинг се присъединява към Lynyrd Skynyrd като бас китарист, след което преминава към китарата.

Той е съществена част от звученето на бандата, характеризиращо се с трите китари, и участва в първите три албума на групата.

Той напуска бандата окончателно през 1996-а заради сърдечни проблеми, а през 2011-а година претърпява сърдечна трансплантация. Той стана част от Залата на славата на рокендрола с Lynyrd Skynyrd през 2006-а година.  

Светла му памет!

Ключови думи: