преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бившият барабанист на Megadeth Ник Менза почина на 51-годишна възраст

Лекарите установиха, че той е получил остър инфаркт на миокарда

Публикувано на 22 Май 2016
Бившият барабанист на Megadeth Ник Менза почина на 51-годишна възраст

Ник Менза, бившият барабанист на Megadeth, почина едва на 51-годишна възраст миналата нощ. Той е свирил с бандата си OHM в „Baked Potato“ в квартала Студио Сити на Лос Анджелис, Калифорния, когато е припаднал. Причината за смъртта му „остър инфаркт на миокарда“.

Фронтменът на Megadeth Дейв Мъстейн написа веднага в Туитър – “КАЖЕТЕ МИ, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА! Събудих се в 4 сутринта, за да чуя, че Ник Менза е починал на 5/11, докато е свирил на барабани с OHM в Baked Potato. Ужасно е!“.

Басистъ Дейвид Елефсън написа във Фейсбук – „Съболезнования за семейството и приятелите на Ник Менза. Загубихме един нежен гигант…един истински артист и приятел“.

Бившият китарист на Megadeth Мартин Фридман също изрази мъката си от тежката вест – „Всички ние знаем, колко велик и уникален барабанист беше Ник Менза. Но той беше и верен приятел, адски забавен колега, както и обичен баща. Изобщо не виждах това да се задава, потресен съм. R.I.P., братко“.

Ник Менза е част от някои от най-великите албуми на Megadeth – „Rust In Peace“ (1990), „Countdown To Extinction“ (1992) и „Youthanasia“ (1994).

Ник Менза е син на известен джаз музикант и започва да свири на барабани още на 2-годишна възраст. Присъединява се към Megadeath през 1989, напуска през 1997 година по здравословни причини. Менза свиреше и на китара, бас и клавишни, освен това композираше музика и пишеше текстове на песни. Отиде си един истински творец. Поклон пред паметта му! 

Ключови думи: