преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бивши членове на SABATON идват с новата си банда CIVIL WAR в София

Концертът ще е на 16 април в Joy Station

Публикувано на 10 Февруари 2016
Бивши членове на SABATON идват с новата си банда CIVIL WAR в София

Civil War е бандата на четирима от основателите на Sabaton. Всъщност през 2012-а почти целият членски състав напусна Sabaton, оставяйки Joakim Brodén сам с басиста Pär Sundström…

Иска се кураж и много вяра в собствените сили, за да оставиш групата, която всъщност ти си изградил, точно когато тя е на върха на славата. Не е наша работа да се ровим във взаимоотношенията на музикантите, но като фенове и ние поддържаме тезата, че така печелим като получаваме две банди от една. Това важи с пълна сила, когато говорим за можещи артисти, които уважаваме и знаем, че има какво да предложат и извън вече затвърдилата името си тяхна (вече бивша) банда.

Civil War e сформирана през 2012-а от екс-сабатонците Oskar Montelius- китара, Rikard Sundén-китара, Daniel Mullback –барабани и кийбордистът Daniel Mÿhr, заедно с вокалистът Nils Patrik Johansson (Astral Doors). За да е бандата пълнокръвна, към тях се присъединява и басиста Stefan 'Pizza' Eriksson.

Миналата година от групата си тръгват Oskar Montelius и Stefan Eriksson и така съставът остава петчленен. Не се подвеждайте от краткото време, в което групата съществува. Тя вече има три издания: Civil War (EP, 2012), The Killer Angels (дългосвирещ албум, 2013), Gods and Generals (дългосвирещ албум, 2015) и ще подготви подходящ и достатъчно дълъг сет лист за първото си шоу у нас.

С достъпния си пауър/хеви метъл армията на групата по света се множи бързо. Не е тайна, че в България стилът е особено тачен и има видима преднина пред останалите разклонения в жанра. Ето защо, ние от Live & Loud и Loud Events с радост обявяваме концерт на Civil War. Сигурни сме, че новината ще се хареса на всеки хеви фен, а и в частност на тези от вас, които познават историята и музиката на Sabaton. Бандата пристига в състав: Patrik - вокали, Petrus - китара, Rikard: китара, Mullback - барабани, Myhrer – кийборди.

И така, верни български метъл батальони, бъдете готови да посрещнете шведския танк Civil War за едно истинско хеви метъл шоу на 16 април в клуб Joy Station.

Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна, както и онлайн нa WWW.LIVEANDLOUD.NET. До 29-ти февруари (включително) ще са на преференциална цена от 30 лв., а след тази дата цената им ще е 35 лв. В деня на събитието билетите ще струват 40 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Ключови думи: