преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бившата съпруга на Скот Уейлънд призова феновете да не „прославят неговата трагедия“

Мери Форсберг Уейлънд написа емоционално отворено писмо

Публикувано на 09 Декември 2015
Бившата съпруга на Скот Уейлънд призова феновете да не „прославят неговата трагедия“

Бившата съпруга на Скот Уейлънд, който почина миналата седмица (на 3 декември), написа отворено писмо, в което призовава феновете да не „прославят неговата трагедия“.

Мери Форсберг Уейлънд описва развалените отношения с бившия фронтмен на Stone Temple Pilots и Velvet Revolver. Тя беше съпруга на Скот Уейлънд от 2000 до 2007 година.

„3 декември 2015 година не е денят, в който Скот Уейлънд почина. Това е официалният ден, който обществото ще използва, за да го оплаква, и беше последният ден, в който той можеше да бъде завлечен пред микрофона за финансовата облага или забавление на други хора.

Вълната от съболезнования и молитви, които бяха отправени към нашите деца – Ноа и Луси – беше наистина изключителна, оценяваме я дълбоко. Истината е, обаче, че както много други деца, Ноа и Луси загубиха баща си преди години. Това, което те загубиха на 3 декември беше надежда“.

Мери Форсберг добави, че не иска да омаловажи невероятния талант на Скот, но някой трябва да се изправи и да посочи, че „да, това ще се случи отново, защото - като общество - ние почти го окуражаваме“.

„Много от тези изпълнители имат деца. Деца със сълзи в очите си, които изпитват паника, защото плачът им остава нечут. Можете да запитате – „Как бихме могли да знаем? Ние четем, че той е обичал да прекарва време с децата си, както и, че не е зависим от наркотиците от години“. В реалността, това, което не искате да признаете е, че той беше един параноичен човек, който не можеше да си спомни собствените си текстове, който беше сниман с децата си няколко пъти за тези 15 години бащинство“.

Тя пише още, че откакто Скот се е оженил повторно, децата им са били „заменени“ и „не са и стъпвали в неговата къща“. „През последните няколко години можех да усетя неговата тъга и смущение, когато ми се обаждаше късно през нощта, често плачейки за своята неспособност да отдели себе си от негативните хора около него и лошите му избори. Не мога да кажа, че той може да почива в мир сега, нито че е на по-добро място…Ние сме ядосани и тъжни от тази загуба, но сме още по-съкрушени от това, че той избра да се предаде“.

Мери Форсберг Уейлънд призова феновете да не се отнасят към смъртта на Скот като към трагедията на една рок звезда, а по-скоро да се вгледат в неговите грешки.

„Ако си родител, който не дава най-доброто от себе си, това, което се иска от теб е да полагаш малко повече усилия, да не се предаваш. Прогрес, не съвършенство – това е нещото, за което децата ти се молят. Нашата надежда за Скот умря, но все още има надежда за други“, допълни тя. „Нека изберем това да е първият път, в който ние няма да прославяме тази трагедия с приказки за рокендрол и демоните, които между другото, не е задължително да вървят с рока. Пропуснете депресиращата тениска с 1967-2015 върху нея, използвайте парите, за да заведете детето си на някой мач или отидете за сладолед“.

Ключови думи: