преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

BILLA с мащабна национална кампания в подкрепа на 100-те национални туристически обекта

Грандиозен концерт с най-обичаните български изпълнители в зала Арена Армеец

Публикувано на 18 Май 2016
BILLA с мащабна национална кампания в подкрепа на 100-те национални туристически обекта

BILLA стартира дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“ в подкрепа на 100-те национални туристически обекта. Всяка година инициативата ще подкрепя различни обекти, които имат нужда от неотложна поддръжка и защита. Тази година обектът, който ще бъде реставриран е Паметникът на свободата на връх Шипка.

„Ние обичаме България“ стартира от 5 май и ще се провежда всяка година за период от 100 дни. Кампанията е подкрепена от Министерство на културата, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Специално за кампанията във всички обекти на BILLA в България ексклузивно ще се продават  брандирани тениски с едни от най-значимите и пленяващи български туристически обекти.  Тениските ще се продават на цена от 9.99 лв., а от всяка закупена бройка ще бъде даряван по 1 лв. за поддръжката и съхранението на един от 100-те национални туристически обекта.  Отделно BILLA ще дари допълнителна сума, за да подкрепи инициативата.

„Ние вярваме, че развитието на бизнеса се движи правопропорционално с грижата и отговорността, които той има пред обществото. Ето защо след откриването на 100-ия BILLA магазин в България бихме искали да насочим усилията си към сферата на туризма. За нас е важно успоредно с бизнеса си да развиваме и инвестираме в проекти, които ще спомогнат за облагородяването на българските туристически обекти и привличането на повече туристи към тях. Сигурни сме, че заедно с помощта на звездните посланици на кампанията и всички българи ще помогнем на България да се превърне в още по-атрактивна туристическа дестинация“, сподели при старта на кампанията Бойко Сачански, управител на BILLA България.

Най-обичаните български изпълнители също се включат в кампанията. „Сигнал“, D2, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Невена Цонева, Преслава Пейчева, Веси Бонева и VS Dance, LaTiDa и Бон-Бон ще се качат на една сцена, за да дадат „гласа“ си за България и да помогнат за възстановяването на един от символите й - Паметника на свободата на връх Шипка. 

Грандиозният благотворителен концерт ще е под надслов „Звезди пеят за България“ и ще се проведе на 31 май от 19:00 ч. в Арена Армеец. Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim. Ценовите категории са от 5 и 10 лева, в зависимост от местоположението в залата. Всички средства, събрани от продажбата на билети, ще бъдат дарени за реставрацията на Паметника.

Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Da komm ich her!, VegaVita, Chef Menü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чревз BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHr Urlaub, PENNYreisen and BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във Винер Нойдорф, REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA, REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 7 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България  е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 30. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Веригата е представена в 35 града в страната със 102 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Ключови думи: