преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Безупречен концерт на Accept и пореден триумф на класическото хеви в България

Репортаж на Стоян Цонев

Публикувано на 17 Декември 2015
Безупречен концерт на Accept и пореден триумф на класическото хеви в България

На 16 декември в столичната зала Христо Ботев се състоя концертът на Accept. Впечатления и емоции в репортажа на Стоян Цонев:

„Снощи имахме удоволствието още веднъж да се насладим на класата на едни от истинските ветерани на европейската метъл сцена. Accept са име, от чийто ранг са само още най-много 10-ина групи в Европа и още две в родната им Германия.

Гостуването им в столичната зала „Христо Ботев” на 16-ти декември беше по покана на организаторите от “Bulgarian Live Music” и можем да кажем, че организацията беше на завидно ниво. Влязохме малко късно по време на изпълнението на румънците Aura, но от приятели в залата получихме потвърждение за това, че са се справили добре със задачата да “отварят” преди една от любимите групи на българската публика.

Тя беше с численост от порядъка на около 2500 души, които запяха с Марк Торнило и компания още от първите акорди на “Stampede”. Трябва да се отбележи, че снощното шоу на Accept беше последната дата от турнето им в подкрепа на много силния последен албум “Blind Rage”. Самият албум беше представен повече от достойно с цели 5 парчета! Новаците в състава на Accept, бившият китарист на Grave Digger Уве Лулис и младият барабанист Кристофър Уилямс, се справиха брилянтно. За феновете на немската метъл школа си беше двоен удар да видят Accept с култов китарист като Лулис в състава, пък и едва ли някой е очаквал група от подобен ранг да вземе някое случайно име за заместник на напусналия в посока Panzer Херман Франк.

Сетлистът беше почти същия като този в Букурещ, със следващи една през друга тотални класики: “London Leatherboys”, “Living For Tonite”, “Bullerproof”…. като изненадата за София беше включването в сета на “Starlight” вместо “Flash Rockin’ Man”. Неостаряващите Волф Хофман и Петер Балтес свиреха като добре смазана (немска, разбира се) машина и забиваха чугунени рифове в главите на стотиците глави с широки усмивки по лицата. Накъдето и да се обърнехме, феновете грееха от щастие, защото за пореден път получаваха точно това, за което си бяха платили – вечни метални химни, изсвирени с прецизност, класа и чудесен саунд.

Повече от двучасовото шоу на Accept измина неусетно, а четирите биса: “Metal Heart” (на която си откъснахме вратовете), “Teutonic Terror”, “Son Оf А Bitch” и “Balls Тo Тhe Wall” ни оставиха без дъх и сложиха подобаващ финал на една силна концерта 2015 година. И ако през следващата година имаме късмета да видим в България групи, които поне се доближават до класата на големите Accept, тогава всичко ще бъде наред. Точно с тази надежда, 2500 метални сърца се разпръснаха в нощта, с доволни физиономии и приятно пищящи уши.“

Стоян Цонев

 

Ключови думи: