преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Battle Beast стават част от Sofia Metal Fest 2016

Финландският звяр ще вилнее на 10 Април

Публикувано на 12 Февруари 2016
Battle Beast стават част от Sofia Metal Fest 2016

Все още помним миналогодишното триумфално и първо гостуване на Battle Beast у нас, когато откриха като специални гости концерта на шведската машина Sabaton! Сърцатото им шоу, бурната подкрепа на публиката, многократните молби от феновете да ги върнем обратно за поредно шоу, са достатъчно сериозна причина те да станат част от първото издание на Sofia Metal Fest. Този път Battle Beast ще разполагат с двойно повече време за представяне и доста по-голяма сцена, за да могат да покажат и дадат всичко от себе си. Финландците пристигат за специално участие на фестивала, като те ще забият на 10 април.  

Battle Beast са heavy power metal група създадена от училищните приятели Anton Kabanen, Juuso Soino и Pyry Vikki в Хелзинки през 2008 година. Групата търпи бурно развитие, особено след спечелването на конкурса Wacken Metal Battle през 2010. В конкурса участват хиляди групи от цял свят, а заключителният етап се провежда в рамките на известния германски фестивал Wacken Open Air. Следват награди, договори със звукозаписни компании, силен дебютен албум “Steel” в началото на 2012 и турне с Nightwish. През септември 2012 година напуска оригиналната певица Nitte Valo, за да бъде заменена от красавицата Noora Louhimo, с която бандата става още по силна и жадна за успехи, като потвърждение за това е факта, че и до момента продължават да правят турнета с групи като Sonata Arctica, Powerwolf, UDO, Accept и Sabaton. Вторият албум на групата, озаглавен “Battle Beast”, достига до 5-ото място във Финландия и попада в германската класация German Top 100. В началото на 2014 година същият беше номиниран в категорията “The best Finnish metal album” на националните Emma-gaala awards.

Последният албум “Unholy Savior” излезе в началото на миналата година точно преди гостуването им у нас и беше посрещнат с много положителни оценки от критиката и феновете.

Sofia Metal Fest 2016 ще се състои на 9 и 10 април 2016 г. в столичната зала „Универсиада“. Събитието е от типа "фестивал на закрито", което ще позволи на феновете да се насладят на концертите и шоупрограмите на любимите си групи при най-добро осветление и озвучаване, без значение от времето на провеждане. В съчетание с функционалността на мястото на провеждане освен разнородни и разностилови групи събитието ще предложи и възможности нетипични за този формат, но характерни за фестивалите на открито – например открито барбекю, джаги, места за отдих и др. Организатор на събитието - BGTSC.

В сърцето на София ви очакват 2 дни с ексклузивни концерти, стотици приятели и ограничен брой билети!!! \\mm//

Билетите се  продават в мрежата на Eventim в цялата страна. Продажбата стартира на цени от 50 до 100 лева, като в момента - и до 31 март включително - цената им е 120 лева. От 1 април до 10 април билетите ще струват 140 лева. Билет за възрастова категория от 7 до 14 годишна възраст (включително) ще бъде с 50% по-евтин, а децата до 7 години ще влизат безплатно! Всички фенове под 18 години ще бъдат допускани само с с пълнолетен придружител и попълнена  от него декларация! Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ  билет! Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст, трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация. Няма да се допуска един придружител на 3 (три) и повече лица под 18 години!

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети!

Ключови думи: