преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бандата Brond издаде дебютния си дългосвирещ албум „Graveyard Campfire“

Той е продуциран от Джъстин Пицоферато

Публикувано на 20 Април 2018
Бандата Brond издаде дебютния си дългосвирещ албум „Graveyard Campfire“

Софийската банда Brond издаде дебютния си дългосвирещ албум „Graveyard Campfire“. Групата ще представи записа, по който работи от 2016-а, с турне в Европа, което включва единайсет държави – Чехия, Холандия, Германия, Франция, Швейцария, Унгария, Австрия, Словения, Хърватска, Румъния и България.  

„Graveyard Campfire“ можете да поръчате на сайта на бандата - www.brondriffs.com.

Информация за Brond:

BROND е стара английска дума, която означава „меч“ и дава знак за личното усещане на групата за социална, икономическа и артистична справедливост. Групата се сформира през 2012 г. с идеята да потърси духа на 90-те и групи като Helmet, Refused, Melvins, Fugazi и да запали факел в търсене на непознати ритмически територии, в които всеки от групата поема различна част от вокалните изпълнения.

Липсата на ясно отделим фронтмен е търсен ефект в опит да се отклони вниманието на слушателя от едно-единствено вокално изпълнение и да се насочи към по-богата палитра от вокални и китарни хармонии, характерни за емоциите в песните им, вместо да бъдат просто фон за егоистичните търсения на определен човек.

През 2015 г. групата реализира дебютното си EP „Feint“ със звукозаписната компания от САЩ Magnetic Eye Records. Темите на текстовете в него включват безспирно бягство, скачане във вулкани, социалните усложнения от живота в пост-комунистическа действителност, нефтени разливи и неутолимата човешка алчност. Продуцент е Аарън Харис (бивш член на ISIS и Palms), a мастерирането е поверено на Маор Апелбаум.

През 2016 г. BROND започват работа по първия си дългосвирещ албум, озаглавен „Graveyard Campfire”, вдъхновен отчасти от случаите на самозапалване в обстановката на масови протести в България през 2013 и 2014 г. Албумът е записан в Sofia Session Studio от Пламен Пенчев. Записът е продуциран от Джъстин Пицоферато, работил с групи като Elder, Dinosaur Jr. и  музиканта Търстън Муур. Мастерирането е продукт на Джеймс Плоткин.

Албумът се издава като „DIY“ на винил/дигитален носител/CD със средства на групата и ще бъде придружен от европейско турне в 10 държави.

BROND са свирили с популярни чуждестранни групи като Kylesa, PHILM, Torche, Sigiriya и Therapy?

BROND са:

Максим Стоименов – барабани/вокали

Олег Шулев – бас/вокали

Вили Попов – китара/вокали

Петър Пейков – китара/вокали

brondofficial@gmail.com | www.brondriffs.com | fb.com/brondriffs 

Ключови думи: