преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Axel Rudi Pell и бандата му ще са сред хедлайнерите на Каварна Рок Фест 2016

Varg също се присъединяват към метъл фиестата

Публикувано на 23 Май 2016
Axel Rudi Pell и бандата му ще са сред хедлайнерите на Каварна Рок Фест 2016

Легендарният китарист Axel Rudi Pell с бандата си ще оглави първата вечер на Каварна Рок Фест 2016, който се организира от Loud Concerts и община Каварна. Участие в първата вечер на събитието потвърдиха и екстравагантните им сънародници Varg. Нека припомним, че на 2 юли ще забият и брилянтните Therion!

Следващата вечер водещи на метъл феста ще бъдат Avantasia, а преди тях на сцената ще свирят шведите Soilwork и тунизийците Myrath.

Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна. Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв. за ден и 109 лв. за двeте вечери.

Не са много артистите със суперуспешна над 25 годишна кариера и над 1.5 милиона продадени албума. Със своя мелодичен хеви метъл с тежки китари, германският китарист Axel Rudi Pell бързо се превръща в любимец на почитателите на рок музиката. Последната студийна продукция, издадена миналата година, e озаглавена “Game Of Sins”. Тя влиза в Топ 10 на германските чартове и е последвана от европейско турне. Освен в Каварна, Axel Rudi Pell и компания ще свирят и на тазгодишното издание на Wacken Open Air. 

Другата банда с германско клеймо, която ще забие на 2 юли, е Varg. Създадена през 2005 година като “езическа” формация, петорката постепенно разработва уникалния си музикален стил, благодарение на комбинацията от езически корени и модерен метъл. Самите те с гордост го озаглавяват Wolf Metal. Много важна за групата е връзката им с публиката и затова имат зад гърба си над 300 концерта из Европа и Северна Америка. Последният албум – „Das Ende Aller Lügen”, e високо оценен от критиката, до голяма степен и заради политическата му обвързаност.

Следете за още новини около Kavarna Rock Fest 2016! 

Ключови думи: