преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Atheist, Cadaver, Svart Crown и From Hell с общ концерт в България

Шоуто ще се състои на осми септември в столичния клуб Mixtape 5

Публикувано на 29 Май 2020
Atheist, Cadaver, Svart Crown и From Hell с общ концерт в България

Няколко страхотни екстремни банди се обединиха за страховито европейско турне, преминаващо на 8 септември и през столичния клуб Mixtape5.

Американците Atheist са пионерите в техничния дет метъл. Този септември групата се завръща в Европа за първи път от 2011 г., носейки със себе си не само мощен набор от любими на феновете песни, но и такива, които никога досега не са били изпълнявани на живо. Основана през 1988 г. от Стив Флин и Кели Шайфър, групата става връстник на техничния прогресивен метал, преплитащ джаз, фюжън и латиноамериканска музика със звуците на добрия стар дет метъл.

Норвежката Cadaver, създадена от Андерс Оддън (SATYRICON, ORDER), е отличен пример за начин на мислене от севера що се отнася до дет метъл. Една от първите норвежки екстремни метъл групи, събрани за първи път след 2004 г., оживява отново с барабаниста на MEGADETH Дирк Вербюрен (също ex-SOILWORK). Групата ще представи новото си EP озаглавено „D.G.A.F.“, наскоро издадено от Nuclear Blast.

Френските блек / дет метъл чудовища Svart Crown се присъединят към тази мощна компания с чисто новия си, пети студиен албум - „Wolves Between the Ashes“, издаден по-рано тази година чрез Century Media. Пет албума и над десет години тежки турнета превърнаха Svart Crown в една от задължителните френските групи, които истинските любители на екстремната музика трябва да видят.

Това турне се допълва от хорър хеви метъл машината From Hell - всеки техен запис, представя своя собствена история на ужасите. На това турне американските метъли ще представят своя нов концептуален албум - „Rats & Ravens“.

Преди да посетите това събитие, внимателно разгрейте врата и се хидратирайте добре, така че тялото ви да е в добра форма. Когато тази компания пристигне в града, ще стовари върху вас стена от първичен, чист звук!

„Преди няколко седмици бяхме скептични и решихме да не поемаме излишен COVID-19 риск. Искрено се надяваме, че подобряващата се епидемиологичната обстановка ще ни позволи той да се случи на предвидената дата. В случай, че това не е възможно, събитието ще бъде пренасочено за следващата година. Ако се наложи такава промяна, всеки фен, на когото новата дата не е удобна, ще може да върне билета си и да получи заплатената от него сума“, коментира организаторът Бойко Гюров.

Билети се продават онлайн и в мрежата на Евентим. В момента те са на цени от 30 лева. От 2-и юни цената ще е 35 лева. В случай на налични места в деня на шоуто, билетите ще се продават на цена от 40 лева.

Събитието е 18+

Ключови думи: