преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Антъни Кийдис разкри, че провалена връзка е вдъхновила новия албум на RHCP

„The Getaway“ излиза на 17 юни

Публикувано на 11 Май 2016
Антъни Кийдис разкри, че провалена връзка е вдъхновила новия албум на RHCP

Red Hot Chili Peppers ще ни зарадват с новия си албум „The Getaway“ на 17 юни. Фронтменът Антъни Кийдис разкри в ново интервю, че около половината песни в албума са вдъхновени от провалената връзка с младия модел Хелена Вестергаард.

Бандата прекара голяма част от 2015 година в писане на новите песни. Това стана малко след раздялата на Кийдис и Вестергаард.

Музикантът сподели пред BBC Radio как личните му отношения са вдъхновили последните му текстове – „Текстово, смутен съм да го призная, но след двегодишна връзка, която се разпадна напълно, като ядрена бомба, просто стана така, че се чувствах отдаден на емоционалната вселена, готов за писане…„Въпреки че връзката беше донякъде бедствие, чувствам че по някакъв начин извлякох нещо от нея, което са половината песни от този албум“, допълни фронтменът на Red Hot.

Кийдис каза още, че песните не са пълни буквално с лични истории, защото това му се струва скучно – „Предпочитам да замаскирам нещата в цвят и форма, да ги предоставя във вид, който е по-достъпен за интерпретация. Това ме вдъхновява повече като текстописец“.

Колкото до останалата част от албума, той заяви – „Текстово, идва от любовта към живота и любовта към житейските трагедии и успехи, болките и триумфите, психеделичната мистерия на природата“.

Тук можете да чуете и останалата част от интервюто на Антъни Кийдис:

Ключови думи: