преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Анимационерите се събраха за концерт на 9 ноември

Авангардната формация ще свири с басистката на Moby 


Публикувано на 09 Октомври 2012
Анимационерите се събраха за концерт на 9 ноември

Преди седмици бе оповестено раздвижване около една от най-авангардните български групи - Анимационерите. Стана ясно, че бандата готви реюниън, като в състава й като гост се включва басистката на Moby - Светлана Василева. Първият концерт на новата формация е предвиден за 9-и ноември, петък, в *Mixtape 5*.

На практика това ще бъде първият концерт на Анимационерите след близо две години пауза. В състава на групата влизат Георги Згуров-Гурко (вокали), Николай Бекриев-Заека (китари), Цветан Методиев (синтезатори и програминг), Владимир Василев - барабани и специалният гост от Лондон - Светлана Василева (бас-китара). Светлана от години живее във Великобритания, а родната публика имаше възможността да я види и чуе на концерта на Moby в рамките на Spirit of Burgas 2011. Нейното участие на 9 ноември в Mixtape прави предстоящия лайв наистина уникален.

 Анимационерите са сред най-култовите български групи от края на 90-те и новото хилядолетие. Те се събират през февруари 1997 г., като обединяват членове на активните по това време Сбогом, Жозефа и Lacrima Christi. На годишните музикални награди на ТВ ММ през 2000 г. получават награда за „Най-добър рок-алтернативен хит“ за песента „Красива Лулу“, а през 2004 г. за „Най-добър албум“ за „Плюс“. Анимационерите са инициатори в създаването на независимата организация "Жълта Музика", заедно с Babyface Clan, Bluba Lu, Уикеда и Остава.Участвали са в едни от най-интересните музикални събития в България – концертите на Orbital и Stereo MCs.

Ключови думи: