преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Amon Amarth ще са хедлайнери на Hills of Rock

Шведската банда ще свири в първия ден на фестивала в Пловдив това лято

Публикувано на 27 Януари 2020
Amon Amarth ще са хедлайнери на Hills of Rock

Шведската банда Amon Amarth ще е хедлайнер в първия ден на фестивала Hills of Rock това лято в Пловдив. Новината съобщиха организаторите на тридневния рок и метъл маратон, който тази година се провежда от 24 до 26 юли. Бандата, чийто стил е мелодичен дет метъл, е вторият ясен хедлайнер на феста. През миналата седмица се разбра и кой ще го закрие - Кори Тайлър със Slipknot.

Amon Amarth се ражда през 1992 година в Тумба, близо до столицата Стокхолм. Оттогава досега групата има 11 студийни албума и стотици концерти зад гърба си. Повечето парчета на квинтета са повлияни от скандинавската митология и епосите за викингите. А името е заемка от произведенията на Дж. Р. Р. Толкин. На синдарин, един от елфическите езици на Толкин, то означава „Съдбовен връх“ (Mount Doom).

Последният издаден албум - "Berserker" - излезе на пазара миналата година бързо се покатери в класациите и в Европа, и в Америка.

Очаква се да бъде обявен и хедлайнерът във втория ден на фестивала. Билетите за четвъртото издание на Hills of Rock са в продажба в мрежата на Eventim.

Ключови думи: