преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

ALI, който идва от бъдещето

Нов рокендрол проект на българската музикална сцена

Публикувано на 27 Април 2020
ALI, който идва от бъдещето

Нов рокендрол проект на българската музикална сцена:

Посрещнете ALI, който идва от бъдещето!

 ALI свири рафиниран и смел рокендрол с искрени текстове и стадионни амбиции, а на 28 април е официалната премиера на I Come From The Future – първия официален сингъл на проекта.

Известен като основен двигател в рок бандата Machrophone, Aли Абдала е ключовата фигура и в ALI. Добре познатият местен инди герой, Али е свирил в няколко банди, участвал е в десетки концерти и колаборации на алтернативната музикална сцена в България. В портфолиото си има стотици изпълнения на авторски и кавър песни и една стратегическа международна гордост – награда oт International Songwriting Contest 2017 за песента Boxer, оценена високо от артисти като Tom Waits, Jane’s Addiction и Keane.

I Come From The Future е официалната премиера на проекта ALI и демонстрира заразно звучене, което носи едновременно алтернативния дух на отминали десетилетия и прогресивния модерен саунд от бъдещето. Песента е и точно за това – „цикличността в живота, модата, музиката, природата и добре забравеното „старо“, което рязко се превръща в „новина“ за краткопаметните“, разказва Али, който е автор на музиката и текста на I Come From The Future. Мастерингът на парчето е на Brian Lucey, който работи със звезди като The Black Keys, Marilyn Manson, Arctic Monkeys и Depeche Mode.  

Али се събира за лайвове и записи с приятели и колеги от The Tough Cookies още през 2015 година за чисто забавление, а през 2019 – проектът ALI става пълнокръвен и в актуалния му състав влизат: Антони Иванов и Петар Шварц на китарите, Орлин Станчев – барабани, Боби Ганчев – кийборд и Емил Доков – вокали и Калоян Димитров – бас китара и отговорник за изпипания безкомпромисен звук на финалната продукция. Калоян е продуцент с повече от 20 години опит в безброй по-малки и големи аудио проекти за телевизия, музика и филми.

Официалната премиера на I Come From The Future е на 28 април, 14:00, когато парчето ще прозвучи за първи път едновременно по водещи радиостанции в българския ефир. ALI ще направи и премиера на лирик видеото към сингъла в официалния канал на проекта в Youtube на същия ден в 17:00.

Последвай ALI и очаквай скоро и следващия сингъл:

@Facebook ALI  

@Instagram ALI

@Soundcloud ALI

@Youtube ALI

Ключови думи: