преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Али Кембъл от UB 40 с концерт в София!

   Али Кембъл - легендарният вокал на UB 40, ще изнесе първия си концерт у нас на 20 декември в зала 1 на НДК, по покана на Болкън Ентъртейнмънт и радио N-Joy.

Публикувано на 06 Ноември 2009
Али Кембъл от UB 40 с концерт в София!
   Али Кембъл - легендарният вокал на UB 40, ще изнесе първия си концерт у нас на 20 декември в зала 1 на НДК, по покана на Болкън Ентъртейнмънт и радио N-Joy.

   Вокал и основател на една от най-характерните британски банди за всички времена, Али Кембъл е издал заедно с групата 18 студийни албума, с реализирани продажби от над 70 милиона копия по целия свят и над 40 сингъла в ТОП 40 на Острова, плюс още три солови албума. Али Кембъл има награда Ivor Novello за международни постижения, а през 2007 заедно с UB40 беше номиниран за ГРАМИ в категорията Най-добър реге албум.

    Едва ли има човек в България, който да не знае наизуст хитовете в изпълнение на UB40 и с уникалния и толкова характерен вокал на Али Кембъл като ,,Red Red Wine" (номер 1 сингъл в Щатите, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и Холандия), "Can't Help Falling In Love" (номер 1 сингъл в Щатите, Великобритания, Австралия, Швеция и Холандия) и ,,I Got You Babe" (номер 1 сингъл в Обединеното кралство и Холандия). Е, сега ще имаме честта да чуем тези непогрешими химни в солово изпълнение на култовия вокал на бандата.

    UB40 е банда, създадена през 1978 година в Бирмингам, Обединеното кралство. Групата има над 50 супер успешни сингъла в чартовете на родната си Великобритания, а от албумите им са продадени над 70 милиона копия по целия свят.

   След почти 30 години с групата, на 24 януари 2008 нейният създател и вокал Али Кембъл оповести решението си да продължи напред соло. Последните концерти на бандата заедно с Али Кембъл бяха през февруари 2008 в Австралия, Нова Зеландия и Уганда.

   Соловият албум на Али Кембъл Running Free (втори поред в кариерата му) дебютира на номер 9 в чарта за албуми на Острова. Малко по-късно към Кембъл се присъединява и кийбордистът на UB40 Майкъл Върчу.

   На 3 април 2008 Али Кембъл изнася концерт в Роял Албърт Хол, с гости много от артистите, които взимат участие в албума Running Free.

   През 2009 Али Кембъл е готов с третия си солов албум Flying High. Той и бандата му не спират да свирят на живо по целия свят, включително с дати в Русия, Африка, с турнета в Австралия, Нова Зеландия и в Обединеното кралство.

Сега предстои и България!

   Али Кембъл представя на публиката по целия свят както класиките, с които е добре известен като Red Red Wine и Kingston Town, така и новите парчета от последните му албуми. Али остава верен на голямата си любов регето, като не спира да се развива и вдъхновява музикално.

   Билетите за концерта на Ali Campbell's UB40 влизат в продажба от 6 ноември (петък) 2009, в мрежата на eventim.bg, а цените са между 25 и 70 лв.
.

Ключови думи: