преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

2CELLOS се завръщат с новия си албум „Let There Be Cello“

Той ще бъде издаден в петък от Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Публикувано на 16 Октомври 2018
2CELLOS се завръщат с новия си албум „Let There Be Cello“

След успеха на албума „Score“ (2017, Вирджиния Рекърдс/Sony Music), Стефан и Лука от 2CELLOS се завръщат с нов студен проект. „Let There Be Cello“  включва творби и пиеси от различни жанрове, преаранжирани за неповторимия стил на двамата музиканти.

„Винаги сме казвали, че искаме да разбием предварителните стереотипи за виолончелото и наложените граници между музикалните жанрове. С този албум се опитваме да направим точно това. Почерпили сме вдъхновение от цялата красива музика на света – от любими поп хитове до вечни класически мелодии, през рок химни и филмова музика. В този албум има всичко включително и наши авторски композиции. Няма правила, няма щампи или граници – има просто виолончело!“ – казват момчетата от 2CELLOS.

Копродуциран от Лука Сулич и Степан Хаусер заедно с Филип Видович, „Let There Be Cello“ е неподправена демонстрация на страхотния талант на 2CELLOS в преоткриването на музика от всеки жанр. Албумът включва интерпретацията им на последните поп хитове на Ед Шийрън – „Perfect“ и „Despacito“ на Луис Фонси, които се превърнаха в предпочитани от феновете на дуета с близо 40 милиона гледания в YouTube общо. Спечелили си световна слава с експлозивните изпълнения на рок класики, дуото представя в новия албум любимата на няколко поколения песен – „Eye of the Tiger“ на Survivor и култовото парче на White Stripes – „Seven Nation Army“, което изпълниха на финала на Шампионска лига, провел се тази година в Украйна.  

Майстори в съчетаване на мелодии, както и със страхотна техника на инструментиране, 2CELLOS включват в албума две от любимите си песни -  „Imagine” на Джон Ленън и „Hallelujah” на Ленард Коен. В „Let There Be Cello“ почитателите на момчетата ще имат удоволствието да чуят за първи път и неиздаваните до момента техни авторски композиции – „Concept2” и „Cadenza”.

2CELLOS повдигнаха завесата към новия албум с пилотния сингъл от проекта – „Vivaldi Storm”. Видеото към сингъла е заснето в горите край град Пула в родината им Хърватия. Можете да го видите тук: https://youtu.be/oUBQPIk9Wh8

Албумът „Let There be Cello“ се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music на 19-ти октомври и е наличен за предварителни поръчки ТУК: https://bit.ly/2CkkONF.

Ключови думи: